Apple are cele mai bune masuri de securitate pentru protejarea conturilor online ale utilizatorilor

  Cu doar cateva saptamani in urma, baza de date a unui mare retailer din SUA a fost preluata de catre un grup de hackeri in urma unui atac informatic, informatii despre milioane de carti de credit ale clientilor ajungand in posesia acestor persoane. In urma acestui atac au fost initiate diverse studii care aveau drept rol testarea nivelului de securitate al diverselor website-uri ale companiilor care comercializeaza produse online, iar unul dintre aceste studii prezinta website-ul Apple ca fiind cel mai sigur dintre toate.

  Conform rezultatelor studiului, website-ul Apple a primit cea mai mare nota dintre toate deoarece nu permite utilizarea de parole usor de ghicit, deoarece nu trimite parolele prin email utilizatorilor, deoarece foloseste protocol HTTPS pentru logare si separat de acestea inca 21 de criterii au fost luate in considerare. Avand un punctaj perfect de 100 de puncte din 100 posibile, Apple ocupa prima pozitie la o distanta foarte mare de rivala sa Microsoft, ea reusind sa obtina un scor de doar 65 de puncte.

  In ciuda faptului ca Apple a implementat masuri de securitate complexe intr-o tentativa de a proteja utilizatorii de persoanele care incearca sa le descopere datele de logare pentru iTunes, compania nu ii poate proteja pe utilizatori de ei insisi, majoritatea atacurilor facute impotriva iTunes avand la baza website-uri false si pacalirea utilizatorilor.

2 COMENTARII

  1. Exisista vreo posibilitate sa schimbi intrebarile secrete la un cont daca nu mai stii raspunsul pe un cont de America … Dar stiu mail…tot