Apple ar pregati un iPhone care s-ar incarca folosind energia soarelui

  Incarcatoarele care folosesc energia solara pentru a oferi curent electric iPhone-urilor noastre au aparut in numar tot mai mare pe piata in ultimii ani, insa pana acum niciunul nu a reusit sa aiba succes indeajuns de mare pentru a iesi in evidenta. In ciuda faptului ca deocamdata incarcarea folosing celule care inmagazineaza “energia” soarelui nu ofera indeajuns de multa energie intr-o perioada scurta de timp de incarcare, Apple ar fi totusi interesanta sa revolutioneze modul in care ne incarcam iPhone-urile.

  Un analist american a analizat modul in care Apple a pregatit o serie de brevete de inventie care i-au fost recent acordate, dar si angajarile facute in ultimele luni, ajungand la concluzia ca ni se pregateste ceva important in Cupertino. Analistul sustine ca Apple va muta Touch ID-ul un ecranul unui viitor iPhone si va folosi sticla de safir pentru a il proteja, sub ecran aflandu-se si celulele fotovoltaice care ar fi necesare pentru a transforma radiatiile solare in energie electrica.

  Aceasta noua tehnologie ar permite, in opinia analistului, si o reducere a dimensiunilor terminalelor iPhone, Apple combinand o baterie de capacitate redusa cu noua tehnologie de incarcare pentru a permite o utilizare indelungata a terminalelor. Desigur ca acestea sunt doar presupuneri, insa daca ar fi sa ne gandim la urmatorul segment pe care Apple l-ar putea “revolutiona”, atunci incarcarea folosind surse alternative de energie ar putea fi urmatorul teritoriu pe care Apple l-ar putea “cuceri”.