Prima Pagina Android Cota de piata globala a iPhone-urilor scade, Apple se mentine in top...

Cota de piata globala a iPhone-urilor scade, Apple se mentine in top in pietele importante

  Graficul de mai sus a fost publicat in cursul acestei zile de catre cei de la Kantar, o companie specializata pe monitorizarea cotelor de piata a celor mai importante sisteme de operare pentr terminale mobile. Conform rezultatelor lor, in Q4 2013 iOS-ul a pierdut procente importante din cota de piata detinuta in aproape toate pietele de pe glob, insa se mentine pe o pozitie dominanta alaturi de Android OS in majoritatea pietelor. Facand o comparatie intre cotele de piata ale producatorilor, diferentele dintre Apple si Samsung sunt mici, in unele piete Apple avand o cota de piata mult mai mare decat rivala sa din Coreea de Sud.

After years of accelerated growth, Samsung is now coming under real pressure in most regions, with European share down by 2.2 percentage points to 40.3% and in China its share ended the year flat at 23.7%. Android finished 2013 strongly, showing year-on-year share growth across 12 major global markets including Europe, USA, Latin America, China and Japan. Apple has lost share in most countries compared with this time last year, but importantly it has held strong shares in key markets including 43.9% in USA, 29.9% in Great Britain and 19.0% in China.

  Desi multa lume se astepta ca Apple sa pierda o parte din cota de piata detinuta la nivel global din cauza cresterii vanzarilor de terminale Android cu mult peste cea a vanzarilor de iDevice-uri, se pare ca Samsung a fi vut ghinionul de a piarde o parte din cota de piata in diverse zone de pe glob. In ultimele zile s-a spus in mod constant ca ratarea obiectivelor de vanzari propuse de catre Samsung ar avea la baza concurenta acerba din partea celor de la Apple, iar deocamdata analistii nu par sa gaseasca alta explicatie pentru o scadere a vanzarii de terminale Samsung comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

 • Radu Costel

  Da, dar calculul este pe sales share nu pe device share. Si de vreme ce terminalele android/windows sunt mai ieftine inseamna de fapt ca discrepanta la numarul de terminale este si mai mare si deci cota detinatorilor de ios devices este si mai mica.
  Sunt detinator de Blackberry deci…observator! 🙂

 • seaman

  Samsung au cota de piata de vreo 2,5 ori mai mare decat Apple la nivel mondial .
  Paradoxul este ca Apple anunta vanzari tot mai mari de la an la an , dar cota de piata scade.
  Cu exceptia Chinei si Indiei , piata s-a cam saturat , asa ca in vreo doi ani vom vedea in mod real cum sta treaba. Sigur si Samsung si Apple vor mai pierde ceva si se vor ridica cei ce ofera telefoane mai ieftine .