iPod-ul a murit! Traiasca iPhone-ul!

  De mai bine de doua trimestre fiscale compania Apple nu mai dezvaluie numarul de iPod-uri comercializate prin intermediul propriilor magazine in comunicatele de presa si are motive foarte bune sa faca acest lucru. Totusi, analistii au reusit sa descopere cifrele ascunse in declaratiile fiscale ale companiei Apple, iar pentru ultimele 3 luni de zile vorbim despre o scadere cu 55% a vanzarilor de iPod-uri fata de aceeasi perioada a anului trecut. Practic vanzarile de iPod-uri vor scadea atat de mult incat Apple va ajunge intr-un final la concluzia ca acest produs trebuie scos din vanzare, el fiind departe de a genera la fel de multa popularitate precum cu un deceniu in urma.

  Era destul de usor de prevazut faptul ca iPod-urile isi vor pierde din atractivitate din moment ce orice smartphone sau tableta poate indeplini aceleasi functii si ofera mai mult spatiu de stocare pentru muzica, insa Apple continua sa tina iPod-urile sale pe piata. O scadere cu 55% a vanzarilor da de inteles ca Apple a vandut mai putin de 6 milioane de iPod-uri intr-un sezon al sarbatorilor de iarna, sezon in care se cumpara aproape orice, mai putin iPod-uri. iPhone-urile si tabletele iPad sunt acum in preferintele consumatorilor, ramane doar de vazut cand va decide Apple sa sisteze productia de iPod-uri.

12 COMENTARII

  1. eu nu sunt de acord cu partea asta “ofera mai mult spatiu de stocare” un ipod classic generatia 5 are 120 sau 160 gb spatiu de stocare da e drept metoda de stocare este una “primitiva” cu ajutorul un hdd dar sa fim seriosi cat o sa mai treaca pana o sa avem 120gb spatiu de stocare de pe iphone

  2. Cred ca titlul “iPod-ul a murit!…” este cam fortat.
    Intr-adevar, este mult adevar in articol, dar doar strict referitor la functiile de baza ale iPod-ului.
    Eu folosesc un iPod touch 5 si pe post de telefon secundar, am instalate doua aplicatii cu functii de telefon, plus alte aplicatii care nu doresc sa lucreze pe iPhone…. Plus muzica si clipurile video care mi-ar consuma mult mai repede telefonul.
    Stiu ca veti spune ca este inca un iDevice in plus in buzunar, dar depinde cum privesti lucrurile.
    Iar referitor faptul ca depinzi de o conexiune wifi tot timpul, se poate rezolva cu hotspot-ul personal de pe IPhone.
    iPod-ul touch 5 ruleaza impecabil acelasi iOS ca si iPhone-ul.
    Cel putin mie imi este de foarte mare ajutor.

  3. @Julian: E fortata si afirmatia cu telefonul. Il folosesti pentru apeluri VoIP, ceea ce e complet diferit de functia de telefonie. Si daca ai hotspot pe iPhone, de ce mai ai nevoie de iPod Touch pentru apeluri VoIP?

  4. o functie simpla care o are Ipod si nu o are Iphone: RADIO !! dar nu radio prin aplicatii care sa consume trafic de net si in maxim 1h e gata baterie, acel radio care se afla pe cele mai vechi telefoane….

  5. @zaone: sa nu uitam de OSCall T5+ … Cu toate ca n-am incercat-o pentru iPod-ul 5, am avut ceva similar pentru iPod touch 4 si a functionat foarte bine.

  6. eu va spun opinia mea legat de spatiul de stocare : iphone.ul poate avea si 500 gb daca ar vrea cu adevarat compania acest lucru!! dar in schimb nu prea vor fi curand iphone.uri cu spatiu de stocare imens din simplu fapt ca au preturi de poti lua aproape doua inloc de unul!!! deaia!! cum sunt cu tabletele ipad: 600 euro cu 16 gb, si cu 128 gb este 1000 euro ( am spus cu aproximatie)
    DECI! deaia atata stres cu aceste aspecte! numai bn!

  7. apropo, un ipod chiar ca este in plus in buzunar! si radio.ul nu.i urgenta! SINCER!
    si…DA!!! are un pret destul de usturator tinand cont de prea putinele interese in privinta unui ipod!
    daca mai iei si unul de o capacitate mai mare de care oricum nu ai nevoie in mod special ajungi sa.ti cu adevarat mai bine un iphone 5 in sus! 😉

  8. nu este in plus in buzunar …. daca asculti foarte multa muzica … mai tii bateria la iphone in viata mai mult 🙂 .
    Daca asculti muzica pe iphone … dupa masa e cam gata .