iOS 7 Activation Lock – MuscleNerd explica de ce activarea totala prin software este imposibila si cum poate localiza Apple iDevice-uri oricand

  Desi in ultimele luni de zile foarte multe entitati au anuntat ca vor lansa solutii software pentru a activa iPhone, iPad sau iPod Touch-urile care sunt blocate prin Activation Lock, adica necesita logarea cu un Apple ID dupa restore, pana acum nimic nu a fost oferit utilizatorilor. Sistemul de protectie gandit de catre Apple este extrem de complex, iar MuscleNerd sustine ca indiferent ce software ar aparea, el nu ar putea activa complet iDevice-urile atat timp cat ele apar ca fiind blocate in serverele Apple cu un anumit Apple ID.

  Practic, chiar daca o solutie software de activare ar fi lansata, ea ar fi inutila, deoarece Apple ar putea bloca diversele sale servicii pe acele terminale, dar mai mult decat atat, le-ar putea localiza daca ar fi pornite. MuscleNerd sustine ca Apple are o sumedenie de servicii care comunica cu serverele sale si atat timp cat un iDevice este activ, el poate fi geolocalizat de catre americani, indiferent unde s-ar afla si probabil la nevoie l-ar putea chiar bloca din nou fara probleme.

  iOS 7 Activation Lock este un sistem foarte eficient, daca privim lucrurile prin prisma celor detaliate de catre MuscleNerd, asa ca evitati sa achizitionati terminale blocate prin Activation Lock.

17 COMENTARII

  1. Daca iPhone-ul meu este cumparat de la “baieti” si nu era activat cand l-am luat, exista posibilitatea sa mi-l blocheze apple candva? (nu stiu sursa telefonului…)

  2. Cand am cumparat iphone-ul nu avea nici cont icloud pe el , si nici cont de itunes , si i-am dat si resetare generala , si s-a activat prin wifi fara sa ceara vreun cont .
    Întrebarea mea este mai poate fi blocat pe activation lock sau nu mai are nicio treaba ? … Adica ii pot da restore si sa imi ceara decat contul meu ?

  3. @Webber odata ce ai scos contul iCloud al respectivei persoane si l-ai adaugat pe al tau, o sa ti-l ceara pe al tau.Si in mod normal nu poti sa dai restore unui iDevice, doar dupa ce ai dezactivat Find My iPhone prin logarea cu contul de iCloud.Poti sa-l introduci in Recovery Mode, dar dupa restore iti va cere contul de iCloud si parola asociate telefonului in acel moment.

  4. problema sta in kernel, iar codul sursa nu exista, de patchuit mai greu.
    verificarea la apple se face dupa un device id, uid, imei ori oricare alt cod. Odata schimbat acest cod cu altul care nu e blocat badaboom 🙂 Ca sa poti sa il schimbi se poate doar printr-o singura metoda: kernel. kernelul citeste memoria ROM si da mai departe valorile, deci daca se vrea se poate face un patch pe kernel doar ca in momentul acela telefonul are un alt id/imei etc practic ii schimbi ‘seria de sasiu’

  5. pe langa asta se poate face un man in the middle attack intre telefon si serverele apple, dar si acolo e ssl criptat etc…dar se poate.

    orice este facut de om , tot de om se poate desface/sparge 🙂

  6. @jimmy vorbesti prostii, credema. Asta se putea face acum 2 ani. Acum nu se mai poate. Acum 2 ani aveam un prieten care putea sa fac asta pe Macbookuri, iar eu in incercarea de a face ceva pe telefon am reusit sa fac asta, IMEI de pe iPhone 4, pus pe iPhone 4S. La momentul actual nu se mai poate face. de ce? Unul din motive e pur si simplu ca nu mai pot exista 2 deviceuri cu acelasi IMEI active, unul dintre ele se va bloca. Acum ceva timp cei de la APPLE au pus filter pe IMEI-uri, asta inseamna ca in cele din urma se poate activa un telefon, insa nu te poti conecta niciodata cu el la internet, oricand se poate bloca. 😉

  7. Salut
    Ieri si azi tocmai am gasit cateva anunturi (destul de multe) postate de diversi prin care anuntau ca la 70 de ron fac deblocare partiala de iCloud si la 250 R0n deblocare totala. Ori este destul de clar ca aceasta deblocare totala este imposibila – sau nu ??

  8. Buna seara!Pe internet sunt multe anunturi cu telefoane blocate in icloud.Intrebarea mea este: daca schimb placa de baza si ii dau restore o sa mai imi solicite ID si parola de icloud?….ma gandesc ca daca ar merge asa, un 5s de la ,,baieti,, m-ar duce la 1200-1300 lei cu tot cu schimbul placii