Achizitionand Motorola, Lenovo isi propune sa devina cel mai mare producator de smartphone-uri

  V-am spus ieri ca Lenovo a achizitionat compania Motorola pentru suma de 2.91 miliarde de dolari de la Google, in schimbul banilor primind diviziile care dezvolta terminale mobile, 2000 de brevete de inventie, dar si licenta pentru a utiliza cele ramase in portofoliul Google. Desi pentru multi miscarea poate parea surprinzatoare, in realitate vorbim despre o dorinta a celor de la Lenovo de a deveni un jucator important pe piata smartphone-urilor, Motorola fiind exact ceea ce aveau chinezii nevoie pentru a deveni un competitor important in acest segment.

With Motorola, Lenovo will be the No. 3 smartphone maker worldwide. Do you think your company can catch up with Apple or Samsung, who are still far ahead of you? And how long will it take?

Definitely, over time. Our mission is to surpass them.

  Intr-un interviu acordat celor de la CNN, CEO-ul Lenovo, Yuanqing Yang, a declarat ca scopul companiei sale este de a intrece Apple si Samsung in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri, insa este nevoie de foarte multa munca pentru realizarea acestui obiectiv. In acest scop Lenovo se va folosi de brandul Motorola pentru a lansa viitoarele sale terminale mobile, denumirea fiind cunoscuta si apreciata in intreaga lume, dar mai ales in SUA. Prin aceasta achizitie Lenovo incearca sa cucereasca o piata in care competitia este acerba, o piata in care Google nu a reusit sa faca foarte multe cu Motorola, insa poate o viziune noua va schimba lucrurile.