Un exploit pentru untethered jailbreak ar putea fi disponibil deja pentru chip-ul A7 si chip-ul A8

  Aseara v-am spus ca hackerul iH8sn0w a reusit sa descopere un iBoot exploit care ii permite sa efectueze untethered jailbreak pentru toate iDevice-urile cu chip A5. Desi hackerul a anuntat foarte clar ca exploit-ul nu va fi utilizat public intr-o solutie de jailbreak, el a afirmat ca acesta ar putea functiona inclusiv pe iDevice-urile cu chip A6 sau A7. Daca hackerul are dreptate, atunci toate iPhone, iPad sau iPod Touch-urile lansate dupa iPad 2, inclusiv, si pana la iPad Mini cu Ecran Retina vor putea fi untethered jailbreakroken indiferent ce versiune a iOS ruleaza pe ele.

  Problema este ca acest iBoot exploit nu este unul disponibil in bootrom, asa ca Apple il poate inchide printr-un software update, iar de aici vine retincenta hackerului de a il utiliza. Partea buna este ca daca iH8sn0w nu va publica acest exploit, atunci el ar trebui sa existe inclusiv in viitorul chip A8, Apple neputandu-l bloca daca nu stie exact unde exista si cum actioneaza. Practic, multumita acestui hacker am putea avea parte de cel putin o solutie de jailbreak pentru iOS 8, insa pentru iOS 7.1 e putin probabil sa mai vedem vreuna.

2 COMENTARII

  1. Pai nici nu o sa apara bine ios 7.1 ca dupa 2, 3 luni o sa apara ios 8 beta cred si toti o sa migreze spre ios 8 sa vada ce-i nou 🙂