Apple este actionata in judecata de catre o universitate americana din cauza noului chip A7

  Chip-ul A7 implementat in iPhone 5S, iPad Air si iPad Mini cu Ecran Retina este cel mai bun chip dezvoltat de catre Apple pentru iDevice-urile sale, iar el sta acum la baza unui nou proces intentat companiei. O universitate americana a depus o cerere de chemare in judecata impotriva companiei din Cupertino, sustinand ca noul chip A7 ii incalca un brevet de inventie inregistrat cu nu foarte mult timp in urma. Acest brevet de inventie descrie metode de concepere a arhitecturii unui microprocesor si probabil reprezentantii universitatii considera ca Apple ar fi incalcat in vreun fel ceea ce ei au conceput cu multi ani in urma.

The patent-in-suit is United States Patent No. 5,781,752 (the “‘752 patent”), entitled “Table Based Data Speculation Circuit for Parallel Processing Computer” was granted to inventors Andreas Moshovos, Scott Breach, Terani Vijaykumar, and Gurindar Sohi. The inventors are leading researchers in the field of computer microprocessor architecture. Their work at the University of Wisconsin—Madison, particularly the work for which they were awarded the patent-in-suit, has significantly improved the efficiency and performance of contemporary computer processors.

  Tehnologia descrisa in brevet a fost considerata ca fiind revolutionara in momentul prezentarii sale, iar reprezentantii universitatii considera ca Apple s-a folosit de ea pentru a isi face chip-ul A7 atat de performant si atat de eficient din punct de vedere energetic. Desigur ca pana la inceperea unui proces si obtinerea unei hotarari judecatoresti nimeni nu va sti cine care cu adevarat dreptate in aceasta problema, insa este clar ca Apple va trebui sa-si apere din nou produsele in instanta.