Apple dezvolta un dock cu sistem de incarcare inductiva

  In cursul zilei de astazi companiei Apple i-a fost inregistrat un nou brevet de inventie, de aceasta data compania descriind in cererea sa un dock cu sistem de incarcare inductiva. Depusa in anul 2010, cererea a fost inregistrata abia acum, iar in ea Apple descrie un dock care ar fi capabil sa incarce iPhone-ul indiferent de orientarea in care este plasat, el continand un microprocesor, memorie interna, o sursa interna de energie si o multitudine de senzori. Mai mult decat atat, dock-ul ar putea fi utilizat pentru transmitere de date sau diagnosticarea terminalului, el comunicand cu un iDevice si un PC folosind un cablu Lightning sau o retea wireless.

  Pentru a detecta orientarea in care este plasat un iDevice, dock-ul ar folosi date precum distanta fata de terminal sau pozitia ecranului in rapot cu suprafata sa, astfel ca incarcarea ar putea incepe daca terminalul este plasat cu ecranul in sus, si ar putea fi oprita in caz contrar. Dock-ul ar avea inclusiv un monitor extern prin care ar notifica utilizatorul in legatura cu actiunile care sunt intreprinse in diverse momente, astfel ca putem sti daca terminalul se incarca, transfera date, sau efectueaza o diagnosticare.

In some embodiments, a physical orientation of a user device placed on a surface of a docking device may be determined. The physical orientation may include a translational position (e.g., Cartesian coordinates, polar coordinates), rotational position (e.g., an angle value about a suitable axis), a facing direction (e.g., face-up, face-down), any other suitable physical orientation relative to any suitable reference, or any combination thereof. For example, a physical orientation may be a position of a user device on a surface of a docking device.

  Noul dock ar putea incarca simultan mai multe iDevice-uri conectate la el si ar putea transmite date intre ele daca sunt plasate la o distanta mica unul de celalalt, aceasta fiind una dintre functiile importante ale dock-ului. Avand in vedere ca vorbim despre o tehnologie conceputa cu multi ani in urma exista posibilitatea ca  Apple sa o fi perfectionat intre timp, iar in contextul discutiilor privind implementarea unui sistem de incarcare inductiva in iWatch, un asemenea produs s-ar potrivi perfect.