Apple angajeaza de la Phillips un expert in monitorizarea somnului, il integreaza in echipa iWatch

  Echipa care dezvolta smartwatch-ul iWatch are de curand un nou membru, Roy J.E.M Raymann fiind numele sau, el fiind in trecut unul dintre importantii angajati ai Phillips. Raymann este un cunoscut expert in monitorizarea somnului, el avand experienta extinsa in dezvoltarea de dispozitive care pot fi purtate de catre utilizatori, senzori care pot fi implementate in ele, dar si metode non-farmaceutice de a imbunatati somnul utilizatorilor acestor produse.

  Ca angajat al Phillips, Raymann a fondat Phillips Sleep Experience Laboratory, un centru de cercetare non-famaceutic al carui scop era de a efectua cercetari un domeniul monitorizarii somnului fiintelor umane, el fiind desigur lider al catorva proiecte derulate acolo. De-a lungul anilor noul angajat Apple a scris diverse articole stiintifice legate de metode de trezire usoara utilizatorilor din somn prin incalzirea usoara a pielii sau aplicarea de presiune in diverse puncte ale corpului, totul folosind dispozitive ce pot fi purtate de catre utilizatori.

  Multi dintre producatorii de bratari destepte au implementat sisteme care monitorizeaza somnul utilizatorilor si nu ar fi greu de crezut ca Apple ar putea face acelasi lucru in ideea de a ne oferi sugestii pentru a ne imbunatati somnul. Angajarea lui Raymann reprezinta un pas important facut de catre americani pentru dezvoltarea iWatch si daca aceasta functionalitate va face parte din smartwatch, atunci vorbim despre un set de optiuni extrem de interesant pe care cei din Cupertino ni-l vor oferi.

  Noua functionalitate urmeaza sa functioneze prin intermediul aplicatiei Healthbook a iOS 8.

1 COMENTARIU