Apple cere excluderea din Google Play a unei aplicatii ce permite instalarea unei teme iOS 7

  Acum mai bine de o saptamana de zile Apple a cerut excluderea din Google Play a Themer, o aplicatie pentru Android care permitea instalarea unei teme ce continea multe elemente grafice similare cu cele disponibile in iOS 7. In cursul zilei de 2 februarie aplicatia a disparut din Google Play in urma retragerii sale de catre Google, compania americana notificandu-l pe dezvoltator in legatura cu incalcarea drepturilor de autor privitoare la interfata grafica dezvoltata de catre Apple pentru iOS 7.

  Desi a lipsit timp de o saptamana de zile din Google Play, acum aflam abia ca Apple a cerut retragerea sa deoarece iconitele disponibile in temele titlului semanau cu cele disponibile in iOS 7. Dezvoltatorii Themer au lucrat timp de o saptamana de zile pentru a-si modifica tema si a readuce aplicatia in Google Play, ea fiind din nou disponibila pentru download. In acest context este interesanta atitudinea celor de la Apple, compania preferand in general sa aiba o atitudine relaxata in legatura cu asemenea probleme.

  Daca pentru iOS 7 Apple alege sa ceara retragerea unor teme din Google Play, cine stie cum va reactiona in viitor pentru alte copieri ale functionalitatii sale.