Accesul la Facebook ar putea fi oferit gratuit tuturor posesorilor de smartphone-uri

  Facebook este cea mai populara retea de socializare de pe glob, iar o foarte mare parte dintre utilizatorii sai o acceseaza direct de pe terminale mobile. In ideea de a atrage si mai multi utilizatori catre propria retea, Facebook incearca acum sa convinga operatorii de telefonie mobila sa ofere acces gratuit la Facebook utilizatorilor care o acceseaza direct de pe smartphone-uri. CEO-ul grupului VodafoneVittorio Colao, a confirmat faptul ca Sheryl Sandbaerg, COO-ul Facebook, l-a contactat pentru a ii cere sa anuleze costurile de accesare ale retelei de socializare, insa asta doar in anumite tari de pe glob.

Vittorio Colao, Vodafone’s chief executive, said Sheryl Sandberg, Facebook’s chief operating officer, had asked him to ‘zero rate’ its content – exclude it from counting towards a subscriber’s data plan – in certain emerging markets during a recent conversation. Facebook declined to comment on the discussions.

   Facebook este interesata sa ca utilizatorii din pietele aflate in curs de dezvoltare sa aiba acces gratuit la reteaua sa, incercand sa convinga o multitudine de operatori de telefonie mobila sa permita acest lucru. In ciuda presiunilor celor de la Facebook, CEO-ul Vodafone a afirmat ca pentru operator nu exista vreo logica in a lua decizia de a oferi acces gratuit la Facebook, iar de aici incolo intelegeti cum vor evolua lucrurile. Cosmote a avut curajul de a oferi acces gratuit la reteaua WhatsApp Messenger, insa acces gratuit la Facebook nu vom avea prea curand.