Sony urmeaza sa produca noile camere FaceTime pentru iPhone 6

  Sony, unul dintre vechii parteneri ai companiei Apple, ar fi in proces de contractare pentru a fabrica si camerele frontale, FaceTime, pe care compania din Cupertino ar intentiona sa le implementeze in iPhone 6. Cele doua companii negociaza in momentul de fata posibila incheiere a unui contract, Sony furnizand deja majoritatea senzorilor CMOS pentru camerele principale ale iPhone-urilor. Avand comenzi atat de mari, Sony a achizitionat recent o noua fabrica pentru a putea face fata cererii celor de la Apple, compania urmand a investi 340 de milioane de dolari in noua sa achizitie.

The Japanese firm already supplies nearly all of the CMOS (complementary metal-oxide semiconductor) sensors for the current iPhone models’ rear-mounted main cameras. Apple is likely looking to switch to Sony sensors for the secondary camera on the screen side, used for taking self-portraits.

  Fabrica ar urma sa creasca cu pana la 25% capacitatea de productie a celor de la Sony, insa un nou contract ar putea-o acapara imediat. Incepand cu iPhone 4S Apple a ales senzorii CMOS ai OmniVision pentru camera frontala a iPhone-urilor, insa se pare ca americanii cauta acum sa schimbe din nou furnizorii. Cei de la Sony au dezvoltat in ultimii ani senzori CMOS din ce in ce mai buni, in special pentru camerele frontale ale terminalelor mobile, iar Apple are nevoie de o schimbare importanta in acest domeniu.

  Camerele frontale ale tuturor iDevice-urilor au rezolutie mica si senzori de slaba calitate, astfel ca efectuarea de apeluri FaceTime sau inregistrarea de poze este serios afectata, insa poate ca Sony va rezolva problema.