Iata cat de multi bani a investit Apple in cercetare si dezoltare de-a lungul anilor

  Apple este o companie care incearca anual sa aduca produse inovatoare pe piata, o data la cativa ani reusind chiar sa revolutioneze diverse industrii. Americanii au resurse aproape nelimitate in ceea ce priveste posibilitatea de a investi in cercetare si dezvoltare, iar in ultimii 15 ani sumele alocate acestor proiecte au crescut de peste 20 de ori. Daca in anul 1998 Apple investea putin peste 200 de milioane de dolari in cercetare si dezvoltare, in anul 2013 aceasta cifra a crescut la 4.5 miliarde de dolari.

  Pentru a ramane competitiva, compania Apple este nevoita sa investeasca sume enorme de bani in cercetare si dezvoltare, insa avand venituri de peste 150 de miliarde de dolari anual si peste 150 de miliarde de dolari in lichiditati si investitii, nimeni nu se poate plange de lipsa fondurilor. Pentru Apple investitiile in cercetare si dezvoltare sunt absolut necesare si ele ne vor aduce in viitor produse noi, inovatoare, valoarea acestor investitii putand creste substantial pentru a ajunge chiar si la sumele pe care alte companii competitoare le investesc acum.

2 COMENTARII

  1. este si normal ca Samsung investeste mult. Samsung produce mii de “petarde” de telefoane, telefoane premium, dar produce si aragaz, hota, frigider, televizor, masina de spalat, aspirator. Astea le am eu in casa, insa sunt multe lucruri pe care le produc, asta inseamna mai multe domenii de activitate, si respectiv de cercetare. Daca ar face Apple toate cele enumerate unde credeti ca sar situa acum ? 😀