iPhone vs terminalele Android – comparatia pretului mediu de vanzare

  Apple este o companie care produce smartphone-uri premium, terminale mobile scumpe cu functionalitate avansata, ele fiind dedicate unui grup destul de restrans de utilizatori, mai exact cei care au banii necesari pentru a-si cumpara un asemenea dispozitiv si a il intretine. Apple a fost intens criticata de-a lugul anilor pentru ca nu ofera iPhone-uri ieftine, iar in ciuda eforturilor companiei de a reduce preturile vanzare ale terminalelor sale vechi, problema este departe de a fi rezolvata.

It’s hardly a surprise that the average selling price of Apple’s iPhones is higher than that of Android smartphones. What is surprising though, is the fact that the price gap between iOS and Android devices is actually widening. In 2013 the price gap was $374, up from just $261 in 2010. Despite Apple’s introduction of the (only slightly) cheaper iPhone 5C, the average iPhone selling price was more than twice as high as the average price of an Android smartphone.

  Conform unui studiu publicat recent, problemele celor de la Apple sunt mai mari decat par la o prima vedere, pretul mediu de vanzare al unui iPhone fiind dublu fata de cel de vanzare al unui smartphone Android. In doar trei ani de zile Apple a reusit sa creasca diferenta dintre preturile de vanzare ale iPhone-urilor si smartphone-urilor Android, iar acest lucru ii afecteaza capacitatea de a lupta eficient pe piata smartphone-urilor. Desigur ca la mijloc se afla atat smartphone-uri cat si terminale mobile Android ieftine, insa pentru mulit conteaza mai putin acest lucru, iar cifrele prezinta o imagine sumbra in legatura cu, capacitatea celor de la Apple de a deveni atractivi pentru utilizatorii noi si fara buzunare adanci.