Romania si un posibil Apple Store

  De ani de zile apar zvonuri care dau drept sigura lansarea unui Apple Store in Romania, insa an dupa an Apple isi concentreaza atentia pe alte piete, mult mai importante. Stiu ca multi dintre voi si-ar dori sa avem un Apple Store deschis in tara noastra si va asigur ca acest lucru se va intampla la un moment dat sau altul, insa probabil multi dintre voi vor fi batrani cand vom ajunge in acest punct. Motive pentru amanarea deschiderii unui Apple Store in Romania pot fi gasite cu usurinta, insa dintre ele exista unul singur si extrem de important care tine Apple departe, veniturile mici.

  Desi in Romania exista foarte multe iDevice-uri si un numar mic spre mediu de Mac-uri, deocamdata tara noastra nu vinde indeajuns de multe produse Apple pentru a merita atentia celor din Cupertino. Daca stam si ne gandim ca tari precum Brazilia sau Turcia au abia acum parte de un Apple Store fizic, desi au o populatie mult mai mare decat ce a Romaniei, mult mai multi turisti si mult mai multi bani disponibili pentru asemenea achizitii, veti realiza usor ca asteptarea noastra va continua pentru mult timp de acum incolo.

  Desi vecinii nostri unguri au un Apple Store Online de aproape 2 ani de zile, ei nu au deocamdata un Apple Store fizic, insa probabil nu va trece mult timp pana cand il vor avea. Deschiderea acelui Apple Store Online a marcat primul pas spre deschiderea unui magazin fizic si in Romania se va intampla acelasi lucru in cativa ani. Pe masura ce vanzarile de iDevice/Mac-uri vor creste, si ele cresc de la an la an, Apple va deschide la un moment dat un magazin online si va ucide practic resellerii locali, insa totul va fi foarte atent calculat.

  Daca ar fi sa ghicesc, as spune ca vor trece minim 2 – 5 ani pana cand vom avea un Apple Store Online in tara noastra si inca pe atat pentru a vedea un magazin fizic, insa poate gresesc si Apple ne va acorda mai multa atentie mai curand.

8 COMENTARII

  1. Si store-ul online the redirectioneaza pe apcom si vand produse la supra pret. Pana nu avem cel putin un store online pus la punct, nici nu stiu daca are rost sa vorbim de un Apple Retail Store.
    Avand in vedere ca nici austriecii nu au inca un magazin Apple oficial, cred ca mai avem mult de asteptat. 😐

  2. Gandeste-te ca la fel cum Apcom poate sa tina magazine si sa aiba profit, asa poate si Apple. A naliza ta e un pic g resita, dar sunt prea multe de explicat.

  3. Nici nu cred ca e cazul unui magazin offline pana nu se intelege o chestiune: calitatea personalului ce deserveste un astfel de magazin. iStyle Baneasa – locul unde domnisoara si cei doi baieti ce deshid usa si se plictisesc demonstrand suflul nou de habarnism comercial in zona cu vad comercial deosebit cu potentiali clienti ce dispun de finante – demonstreaza ca Apple stie ca inca suntem la stadiul de lumea a treia cand facem comert.

  4. Eu cred ca una dintre probleme este ca multe din iDevice-urile care exista in Romania sunt cumparate din afara, aduse mai ieftin si nu se stie exact cam cati folosesc aceste produse. Daca ne uitam atent foarte multi sunt cu iPhone sau iPad sau orice iDevice. Dupa parerea mea procentajul intre cumparat si folosit difera mult din acest motiv.

  5. Zao, nu se rezolva cu aplicații iDevice.ro? Va mai fi in AppStore? Îmi lipseste de când mi-am făcut un clean restore…si nu o mai am nici la “Purchased”. Bafta.

  6. Zaone, il stiu pe Victor si cred ca gasiti o solutie! Nu comentez aici mai mult, ne auzim pe privat! 😉 A, e o lume mica, nu?! 😛