Apple achizitioneaza Burstly impreuna cu platforma TestFlight

  In cursul serii trecute surse apropiate companiei Apple au dezvaluit faptul ca cea mai recenta achizitie a celor din Cupertino este Bursly, o companie care detine TestFlight, o platforma online care permite testarea oricarui tip de aplicatie pentru iOS si nu numai. Confirmand apoi achizitia, cei de la Apple i-au fortat pe cei de la Burstly sa retraga SDK-ul care permitea testarea creatiilor pentru Android, asa ca dezvoltatorii acestei platforme vor fi nevoiti sa-si caute alte metode de distributie a versiunilor beta ale propriilor titluri.

  Practic TestFlight era una dintre cele mai utilizate platforme pentru distribuirea in masa a creatiilor beta inainte de lansarea in App Store, serviciul oferind inclusiv un sistem de reclame sau de monitorizare a utilizarii lor. Prin aceasta achizitie Apple le-ar putea oferi dezvoltatorilor sai un sistem propriu prin care sa le permita sa usureze munca de testare a titlurilor beta inainte de lansarea lor in App Store, dar desigur ca va trece mult timp pana cand el va fi integrat in portalul dedicat dezvoltatorilor pe website-ul companiei.

  Achizitionarea platformei TestFlight nu va avea vreun impact asupra utilizatorilor de rand, ea fiind facuta exclusiv pentru a imbunatati suportul dedicat dezvoltatorilor.