Microsoft reduce substantial costurile de licentiere ale Windows 8.1 din cauza concurentei facute de catre Apple si Google

  Microsoft, compania care detine cel mai utilizat sistem de operare pentru PC-uri, ar fi luat recent decizia de a reduce substantial costurile de licentiere ale Windows 8.1 din cauza concurentei facute de catre Apple si Google. Conform unor informatii aparute in cursul zilei de ieri, fiecare producator de PC-uri ar fi platit 50$ pentru a putea comercializa un calculator ce poate rula Windows, insa in baza noii decizii pretul de licentiere practicat de catre Microsoft ar urma sa se reduca la doar 15$.

  Reducerea pretului de licentiere se aplica doar pentru PC-urile care au un pret de vanzare mai mic de 250$, deci marea baza de PC-uri comercializate in lumea intreaga nu va fi afectata. Fara impact va ramane si pretul de vanzare al Windows 8.1, deci vorbim practic despre o decizie care nu ajuta prea mult producatorii de PC-uri si care nu va genera o crestere spectaculoasa in vanzari. Totusi, cei de la Microsoft fac aceasta miscare dupa ce Apple a decis sa ofere gratuit OS X Mavericks si Google ofera Chrome OS ca o alternativa ieftina pentru Windows, vanzarile de PC-uri scazand dramatic in ultimii ani.