Apple pregateste o tehnologie noua pentru ecranul iPhone 6

  Zvonurile lansate recent in legatura cu iPhone 6 indica faptul ca Apple se pregateste sa implementeze un nou ecran de diagonala mai mare in viitorul sau terminal, rezolutia urmand a fi crescuta in consecinta. Separat de aceste modificari, se pare ca Apple intentioneaza sa implementeze si o tehnologie noua care va permite afisarea unui numar mult mai mare de culori decat in trecut, tehnologia aceasta fiind deja utilizata intr-o forma limitata de catre Amazon pentru tableta Kindle Fire HDX 7.

The iPhone 6 display will be a significant improvement over any other LCD smartphone.  It will use the same Quantum Dot technology as the Kindle Fire HDX 7, but with an Apple twist. It will deliver a much wider color gamut than the Fire. Amazon compromised on color gamut in favor of color reproduction accuracy.

  Tehnologia aceasta poarta denumriea quantum dot, QD, si utilizarea sa in tableta Amazon a avut rezultate extrem de bune, ecranul Kindle Fire HDX 7 redand culorile mai exact si intr-un numar mai mare decat Retina Display-urile iPad Air sau iPad Mini cu Ecran Retina. Implementand aceeasi tehnologie in iPhone 6, Apple ar putea avea smartphone-ul cu cel mai bun ecran din lume, cel putin in ceea ce priveste capacitatea de a reda corect culorile, dar si gama variata de culori care pot fi redate.

  Totul este prezentat deocamdata cu titlul de zvon si se bazeaza pe discutiile avute de catre un jurnalist american cu o companie care detine brevete de inventie pentru tehnologia utilizata de catre Amazong, asa ca ramane sa vedem daca informatiile se vor dovedi a fi adevarate.