iDevice.ro mini review: Logitech FabricSkin Folio pentru iPad

  Cu aproximativ doua saptamani de zile in urma v-am spus ca prin intermediul celor de la Logitech am ocazia de a testa Logitech FabricSkin Folio pentru iPad Air, o husa cu tastatura special conceputa pentru tableta iPad. In imaginile acestui articol puteti vedea produsul pe care am avut ocazia de a il utiliza pentru a scrie o buna parte dintre articolele publicate pe acest blog, ea dovedindu-se a fi un instrument extrem de util in inlocuirea unui laptop, mai ales cand esti pe drumuri si nu poti utiliza un produs mai mare decat o tableta iPad.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=syapTQKYqlw&w=580&h=370]

  Dupa cum puteti vedea deja si din imagini, vorbim despre o husa foarte eleganta acoperita cu un material lucios si fin de culoare neagra in exterior, interiorul fiind captusit cu un material alb, catifelat, care protejeaza tableta de orice fel de zgarieturi. Design-ul m-a atras de la bun inceput si putini producatori stiu sa faca huse de acest gen care sa fie intr-adevar atractive, insa desi utilizarea culorii albe pentru structura interioara genereaza impresia unui produs premium, in timp tastatura se va murdari daca o folositi cand sunteti murdari pe maini.

  Bun, trecand de la design la functionalitate, observati din imagini ca vorbim despre o tastatura aproape completa, cu butoane care sa va acopere absolut toate nevoile in timpul utilizarii aplicatiilor pentru iOS si nu doar atat. Cei de la Logitech au fost indeajuns de inteligenti pentru a permite utilizarea unor combinatii de taste pentru a reproduce functionalitatea butonului Home, pentru a accesa task switcher-ul, pentru a copia si lipi texte, pentru a muta rapid cursorul, pentru a efectua capturi de ecran si multe altele, combinatiile de taste inferioare + superioare oferindu-va aceasta functionalitate. Mai mult decat atat, placerea de a utiliza tableta vine si multumita faptului ca apasarea tastelor este atat de usoara, incat ai impresia ca utilizezi o tastatura Apple, sau orice tip de tastatura premium.

  Practic Logitech FabricSkin Folio pentru iPad poate inlocui fara probleme tastatura virtuala a iOS-ului si pe cea a unui calculator, iar daca am fi putut conecta inclusiv un mouse la tableta fara sa exploatam iOS-ul, atunci un calculator ar fi fost foarte rapid dat uitarii. Ideea de a avea la dispozitie o tastatura care iti permite sa controlezi iOS-ul fara a folosi ecranul, in cea mai mare parte a timpului, creste productivitatea si simplifica munca de scriere sau interactionare cu aplicatiile, iar din acest motiv eu am fost extrem de incantat de Logitech FabricSkin Folio. Avand o grosime de doar 18.5mm si o greutate de 425 de grame, husa creste substantial grosimea unei tablete iPad Air si ii dubleaza practic greutatea, insa vorbim despre o serie de compromisuri pe care le veti face fara a le regreta in vreun fel, deoarece combinand o tableta iPad cu aceasta husa nu veti obtine aceeasi greutate/grosime precum a unui laptop normal.

  Combinand functionalitatea cu design-ul husa Logitech FabricSkin Folio este un accesoriu extrem de util pentru cei care calatoresc mult si au nevoie de ceva care sa le usureze munca de a lucra cu tastatura virtuala a iOS-ului, asa ca nu pot decat sa v-o recomand cu cea mai mare caldura. Versiunea pentru iPad 2/3/4 a husei Logitech FabricSkin Folio o gasiti in aceasta pagina, versiunea pentru iPad Air urmand a fi lansata in perioada urmatoare de catre cei de la Logitech.