Apple CarPlay foloseste sistemul BlackBerry QNX

  Apple a lansat oficial in cursul zilei de ieri sistemul CarPlay, iar impreuna cu unii producatori de masini ofera utilizatorilor posibilitatea de a isi interconecta iPhone-urile la sistemele de entertainment ale masinilor pentru a le utiliza mai usor. Avand in vedere ca sistemul este implementat in masini care au deja sisteme de entertainment separate disponibile, unii s-au gandit ca acest CarPlay ar putea functiona in baza sistemului de operare QNX dezvoltat ed catre compania cu acelasi nume, ea fiind detinuta de catre BlackBerry.

Connectivity to smartphones and other mobile devices is a key strength of QNX Software Systems’ platform for car infotainment systems, and many automakers and tier one automotive suppliers use our platform to implement smartphone/head-unit integration in their vehicles. We have a long-standing partnership with Apple to ensure high-quality connectivity with their devices, and this partnership extends to support for Apple CarPlay.

  QNX si Apple colaboreaza de ceva vreme in diverse domenii, iar parteneriatul lor se extinde si la CarPlay, acest lucru fiind confirmat chiar de catre un reprezentant al companiei. QNX produce sisteme de entertainment pentru diversi producatori de masini, iar CarPlay-ul va fi disponibil impreuna cu acestea, utilizarea aceluiasi sistem de operare pentru ambele facand implementarea si utilizarea sa mult ami simpla. Apple nu a anuntat oficial parteneriatul si probabil nici nu o va face, insa asta conteaza prea putin, multi privind BlackBerry cu alti ochi decat in trecut.