Prima Pagina Apple Un analist american considera ca iPhone 5C a fost un esec din...

Un analist american considera ca iPhone 5C a fost un esec din cauza carcaselor

  iPhone 5C este unul dintre smartphone-urile Apple care nu a avut parte de succes, cel putin nu in masura in care se astepta compania, analistii americani sau consumatorii. Daca pana acum au fost dezvoltate diverse teorii pentru acest insucces, un analist american vine cu una noua, cat se poate de ciudata, mai ales pentru un dispozitiv de acest gen. Conform informatiilor obtinute din urma unui studiu efectuat in SUA, iPhone 5C nu ar fi avut succe din cauza carcaselor pe care utilizatorii le folosesc pentru a-si proteja terminalele.

First, we believe there is a significant value increase in purchasing the 5S (Touch ID, A7 chip) vs the 5C and consumers recognize this as well. Second, we believe that the concept around colors as a unique selling point has not worked as well as it had with iPods because a significant number of smartphone users cover their smartphones with cases, which was typically not the trend for iPod owners.

  Analistul sustine ca Apple a incercat sa aplice la iPhone-uri o metoda de succes utilizata in iPod-uri si anume colorarea carcaselor. Daca in cazul iPod-urilor strategia a avut succes, in cazul iPhone-urilor ea nu are si asta pentru ca utilizatorii folosesc carcase pentru a-si proteja iPhone-urile de zgarieturi si accidente. Ascunderea culorilor folosind diverse carcase ar fi fost unul dintre motivele in baza carora iPhone 5C nu ar fi generat vanzari atat de mari, cel putin asta crede analistul american.

  Facand diferenta dintre realitate si fictiune putem trage concluzia ca pretul si 2 ani de critica la adresa plasticului au facut iPhone 5C indezirabil, insa oricine poate crede orice doreste.

 • cms

  :)) Cum draq sa nu fie indezirabil cand e un i5 cu carcasa de plastic si totusi mai scump?! Wtf?! Oricum felicitari Apple pentru marketing! Sa vinzi un i5 cu o carcasa mai nasoala si totusi mai scump e ceva genial! Si totusi au avut piata de desfacere si pt asa cv! :))

 • kotaku

  Sper sa se prabuseasca la vanzari, astfel poate isi revin si ei in privinta preturile. Preturile la iPhone = o gluma! Mai mult de 600 euro pret de lansare nu ar trebui sa fie. Si sa faca si reduceri spre finalul contractului (5s). Iar un 5C maxim 400 euro.

 • sori

  Eu zic ca 5C a avut o carcasa urata – si nu din cauza ca e de plastic ci pt ca arata urat ca forma – parca e un lighean. Si mai arata si ca un Xiaomi MI2 – ala parca e totusi ceva mai frumos . Comparativ cu 5C , telefoanele de plastic ale Samsung sunt “marfa” .
  Nu stiu cine de la Apple s-a ocupat de designul 5C, dar a dat-o in bara rau de tot .

 • Sorin

  Nu se mai pune pt ca incepand cu 2014 apple vor trece pe politica lor cum au facut-o si cu iPad Air si iPad mini, adica 2 dimensiuni cu aceleasi specs features.