Toate serviciile online Apple din Belgia ar putea fi inchise pentru nerespectarea legislatiei privind acordarea garantiei pentru produse

  Dupa mai bine de un an de zile in care organizatii pentru protectia consumatorilor din Belgia au actionat Apple in judecata si au militat pentru sanctionarea companiei in baza nerespectarii legislatiei privind acordarea garantiei pentru produse, iata ca un judecator ia in calcul aplicarea unor masuri drastice impotriva americanilor. Conform unei publicatii belgiene, judecatorul ia in considerarea blocarea accesului la toate serviciile Apple in intreaga tara din cauza refuzului companiei de a respecta legislatia pentru acordarea garantiei pentru produse.

  Apple nu si-a informat corect consumatorii in legatura cu garantia legala de 2 ani de zile care trebuie acordata pentru produse si promova achizitionarea AppleCare pentru extinderea garantiei, iar acest lucru a costat-o destule milioane de dolari in amenzi. Acum totul ar putea devei si mai problematic pentru Apple, un judecator primind o propunere de a interzice accesul la serviciile online ale Apple, insa interzicerea accesului la iCloud sau iTunes nu ar reprezenta o masura benefica pentru consumatori.

  Apple a fost amendata de catre autoritatile italiene pentru nerespectarea legislatiei, iar grupuri pentru protectia consumatorilor din 10 tari au actionat Apple in judecata, insa compania refuza sa intre in legalitate. Desi e putin probabil sa asistam la o blocare a accesului catre iCloud pentru toate serviciile Apple, compania risca sa fie, cel putin amendata.