Prima Pagina aplicatii Apple pregateste o serie de schimbari importante pentru sistemul de in-app purchase-uri...

Apple pregateste o serie de schimbari importante pentru sistemul de in-app purchase-uri incepand cu iOS 7.1

  Acum cateva saptamani de zile v-am spus ca Uniunea Europeana investigheaza compania Apple in baza sistemului sau de in-app purchase-uri implementat in aplicatiile disponibile in App Store, iar astazi aflam ca in Cupertino se pregatesc o serie de schimbari importante. Nu doar Uniunea Europeana preseaza Apple sa isi modifice sistemul de in-app purchase-uri, ci si autoritatile americane, cei de la Apple intentionand sa implementeze modificarile incepand cu iOS 7.1. Ca parte a unei intelegeri incheiate cu autoritatile americane, Apple a consimtit sa modifice modul in care obtine acordul clientilor pentru achizitiile de in-app purchase-uri, iar aceasta modificare este pregatita pentru implementare rapida.

While it might sound trivial, changing the App Store to obtain “consumers’ express, informed consent” before billing them is a significant change. It involves fundamental changes to the App Store order flow and there are a lot of dependencies involved. One source I spoke to says that it’s taking Apple longer than expected to make the required changes. In order to meet the government’s second criteria (the option to withdraw their consent at any time) Apple must require a password for all IAPs by default, and perhaps make a no-password window an option via settings.

  Deocamdata nimeni nu stie sigur cum anume intentioneaza sa imbunatateasca Apple sistemul de plati pentru in-app purchase-uri, insa probabil vorbim despre implementarea unor pasi suplimentari pentru a obtine consimtamantul utilizatorilor. Pentru inceput Apple ar putea impune introducerea unei parole pentru fiecare achizitie prin in-app purchase-uri facuta din aplicatii, insa totul este deocamdata doar o simpla speculatie, schimbarile urmand a isi face aparitia in noul iOS 7.1 care urmeaza sa fie lansat pana miercurea viitoare.

 • Mircea!

  Mie de cand am instalat iOS7 imi cere password pt orice in-app purchase.

 • Bogdan

  Pana acum (ios 6.13) puteam sa instalez aplicatii de oriunde(filelist etc).De cand cu update-ul la ios 7 nu mai pot instala nimic.De ce ?
  Multumesc pt raspunsuri !

 • radu

  era si cazul!

 • Calin

  Apple deja impune o parolă la cumpărarea fiecărui in-app purchase… Nu mi se pare de loc rău sistemul actual. Dacă vrei ca plozii tăi să nu cumpere vieți în Candy Crush de 100 de dolari pe zi din contul tău, nu le da parola…
  Un lucru bun pe care l-ar putea face totuși Apple ar fi implementarea unui mod multi-user pentru iOS.

 • Sorin

  Oricum in General ai optiunea sa ceri parola. Probabil din 7.1 va veni by default. Se pare ca 7.1 s-ar putea sa fie amanata, sa speram ca nu

 • Pingback: Apple implementeaza o noua masura de securitate pentru protejarea impotriva efectuarea accidentala de in-app purchase-uri | iDevice.ro()