Apple implementeaza o noua masura de securitate pentru protejarea impotriva efectuarea accidentala de in-app purchase-uri

 

  Inaintea lansarii iOS 7.1 v-am spus ca Apple pregateste implementarea unor noi masuri de securitate pentru sistemul sau de in-app purchase-uri, iar acum aflam exact ce presupune acest lucru. Mesajul de avertizare din imaginea de mai sus este afisat acum la efectuarea unui in-app purchase, el spunandu-le utilizatorilor ca au la dispozitie inca 15 minute de a efectua un in-app purchase inainte de a fi nevoiti sa reintroduca parola de logare a propriului Apple ID.

  Mesajul este afisat doar la prima efectuare a unui in-app purchase si el poate directiona utilizatorii catre meniul de setari al iOS 7, acolo el avand optiunea de a seta diverse limitari pentru sistemul de achizitii al iOS-ului. Aceasta “perioada de gratie” de 15 minute intre achizitii exista in iOS inca din anul 2008, insa compania Apple a fost obligata sa aduca la atentia utilizatorilor politica sa privind in-app purchase-urile, aceasta fiind singura noutate implementata pentru acest sistem.