Prima Pagina Apple Siri va deveni mult mai destept in iOS 8, dar oare va...

Siri va deveni mult mai destept in iOS 8, dar oare va fi util romanilor?

  Va spuneam aseara ca Apple intentioneaza sa ofere asistentului sau personal Siri o gama noua de functii in iOS 8 multumita iWatch, utilizatorii putand avea optiunea de a interactiona cu diverse aplicatii terte folosind Siri. Mai exact, Apple ar putea oferi o serie de API-uri pe care dezvoltatorii le-ar putea utiliza pentru a permite Siri sa preia diverse date din aplicatiile lor, aceasta functionalitate fiind absolut necesara pentru un iWatch, dar si extrem de utila pentru restul utilizatorilor.

  Ganditi-va ca dincolo de a publica mesaje pe Facebook sau Twitter, Siri ar putea fi utilizat pentru diverse aplicatii utilitare dedicate documentelor, pentru aplicatii care permit cumpararea de bilete sau efectuarea de rezervari, pentru aplicatii de fitness si nu doar atat. Practic prin deschiderea API-urilor Siri, Apple ar putea extinde “orizonturile” dezvoltatorilor care ar putea folosi asistentul pentru a comanda orice folosind doar vocea, multi cerand aceasta functionalitate de ani si ani de zile.

  Chiar daca Apple va deschide Siri atat de mult incat el va deveni util intr-o multitudine de aplicatii, oare cat de util va fi el romanilor? Ei bine la aceasta intrebare va spun acum ca, din pacate, nu cred ca Siri va recunoaste limba romana prea curand. Nu ma astept ca in iOS 8 Apple sa implementeze suport pentru limba Romana in Siri deoarece vorbim despre o limba utilizata in doar doua tari de pe glob, o limba care nu este chiar atat de importanta, cel putin nu la fel de importanta precum portugheza, rusa, sau poate chiar limbile vorbite in orientul mijlociu.

  Nu ma astept ca limba romana sa aiba intaietate inaintea altor limbi vorbite in atat de multe tari de pe glob, nu ma astept ca Apple sa ne ofere privilegiul de a discuta cu Siri in romana in urmatorii 2 ani si nu cred ca poate gandi cineva diferit. Desi exista diverse aplicatii care recunosc, destul de bine, limba romana, pentru Apple importanta au tarile care genereaza multi bani din vanzarea de iDevice-uri, iar Romania nu se afla printre ele, asa ca Siri cu suport pentru limba romana este departe de a deveni o realitate.