GoogolPlex este primul hack care permite asistentului personal Siri sa controleze aplicatii terte din iOS fara jailbreak (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=a_M9qfL_TiI&w=580&h=370]

  Zilele acestea au aparut primele zvonuri care indicau faptul ca Apple le va permite dezvoltatorilor de aplicatii pentru iOS 7 sa foloseasca Siri pentru a controla aplicatii terte din App Store, insa acest lucru ar putea fi posibil oricum multumita unui nou hack numit GoogolPlex. Dezvoltat de catre o echipa de studenti pentru hackathon-ul unei universitati din Pennsilvania, SUA, GoogolPlex este primul si singurul hack pentru iOS 7 care le permite utilizatorilor sa controleze aplicatii terte ale sistemului de operare folosind Siri, totul fara a face jailbreak.

  In clipurile video din acest articol aveti prezentata functionalitatea GoogolPlex si dupa cum puteti vedea, Siri poate controla aplicatiile Spotify, Venmo, Instagram si chiar Philips Hue, totul folosind doar comenzi vocale. Instalarea hack-ului dureaza doar 20 de secunde si totul are la baza utilizarea unui proxy care intercepteaza traficul facut de catre Siri, serverul studentilor preluand cererile asistentului si oferindu-i informatii care ii permit sa controleze aplicatiile.

  Din pacate hack-urile de acest gen nu sunt intrutotul noi, in anul 2012 aparand cateva care ofereau o functionalitate asemanatoare, dar prin intermediul jailbreak-ului. Problema cu aceste metode de controlare ale Siri este ca datele voastre personale din agenda sau din email-uri ajung in serverele hackerilor si utilizarea lor nu este recomandata, insa daca sunteti intr-adevar interesati, puteti incerca acest hack accesand aceasta pagina.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=RciDKVX14lE&w=580&h=370]