Apple implementeaza suport nativ pentru rezolutiile ecranelor 4K in OS X Mavericks 10.9.3

  OS X Mavericks 10.9.3 beta 1 a fost lansat in cursul noptii trecute de catre compania Apple pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru OS X, iar update-ul include suport nativ pentru ecrane 4K. Apple include in meniul de controlare a rezolutiei ecranelor o optiune care “dubleaza” rezolutia Retina a ecranelor, totul fiind implementat intr-un mod similar cu optiunea pentru alegerea rezolutiei Retina la MacBook Pro Retina Display. Practic alegerea acestei optiuni va dubla rezolutia utilizata in mod standard de catre Mac-uri pentru ecranele 4K, iar imaginile vor fi, in mod normal, mai clare.

  Implementarea facuta de catre Apple prin acest update le aduce utilizatorilor ceea ce pana in prezent aveau disponibil doar prin intermediul unor hack-uri disponibile pe internet, asa ca acum totul va fi utilizabil direct din OS X Mavericks 10.9.3. Separat de implementarea optiunii de a utiliza rezolutii 4K native, Apple a implementat in noul sau build al OS X si posibilitatea de a seta un refresh rate de 60Hz pentru aceste rezolutii setate la monitoare 4K conectate la MacBook Pro Retina Display, Apple oferaind pana acum doar optiunea de a seta o rata de refresh de maxim 30Hz.

  Acestea fiind spuse, toate noutatile vor fi disponibile oficial pentru noi in cateva saptamani de zile, dupa ce Apple va considera ca OS X Mavericks 10.9.3 poate fi oferit in mod public.