Apple si Samsung se pregatesc de un nou proces ce va incepe luna aceasta in SUA

  Desi saptamana trecuta v-am spus ca Apple a castigat un proces intentat in SUA de catre Samsung pentru reducerea despagubirilor acordate intr-o judecata anterioara, cele doua companii mai au deschise destule alte procese pe teritoriul american. Unul dintre acestea urmeaza sa inceapa in cursul acestei luni, insa inainte ca totul sa ajunga pentru dezbatere in sala de judecata, cele doua companii au fost de acord sa renunte la o serie de pretentii si brevete utilizate in proces.

Samsung agreed to dismiss without prejudice (i.e., it could reassert in subsequent litigation) three of its asserted patent claims. As a result, its offensive case at the upcoming trial involves one claim each from two non-standard-essential patents , but no standard-essential patents anymore.

  Samsung a fost de acord sa renunte la trei brevete de inventie esentiale ce acopera tehnologii standard, in timp ce Apple a fost de acord sa renunte la toate pretentiile privind produsele care urmau sa fie protejate prin ele. In mod normal instanta ar fi respins oricum utilizarea acelor brevete de inventie deoarece Samsugn nu le poate utiliza pentru a ataca Apple, insa se pare ca avocatii celor doua companii au ajuns la un compromis pentru a nu se lupta in instanta in baza lor.

  In ciuda actiunilor pricinuite de acest proces, cele doua companii au atat de multe batalii legale in fata incat mai mult va conta daca isi vor asuma actiuni similare in alte regiuni de pe glob.