iOS 7.1 – sperante pentru jailbreak si lansarea viitoarei solutii

  Dupa cum prea bine stiti deja din cursul serii trecute, compania Apple a blocat complet posibilitatea de a mai efectua jailbreak iDevice-urilor noastre prin lansarea iOS 7.1. Din pacate niciun iDevice care are instalata aceasta versiune a sistemului de operare nu va mai beneficia de jailbreak, deoarece hackerii cere au dezvoltat solutia de untethered jailbreak evasi0n7 nu o vor mai actualiza pentru a isi pastra exploit-urile pentru o versiune mult mai importanta a sistemului de operare.

  In aceasta idee, binecunoscutul hacker Pod2G a afirmat intr-un interviu publicat in cursul serii trecute ca Evad3rs vor mai lansa o solutie de jailbreak abia dupa ce iOS 8 va fi oferit publicului larg. Avand in vedere ca Apple nu va lansa aceasta versiune a sistemului de operare pana in toamna acestui an, este cat se poate de clar faptul ca pana atunci va trebui sa utilizam fie o versiune standard a sistemului de operare, fie sa protejam un jailbreak efectuat deja pe vreun terminal.

  Desi cei de la Evad3rs nu par inclinati sa mai dezvolte o solutie de jailbreak pentru iOS 7.1, Pod2G a mentionat totusi ca ar putea exista diverse entitati interesate sa o faca. In aceasta idee au aparut in cursul noptii trecute diverse informatii care sugereaza faptul ca unii hackeri incearca sa descopere in iOS 7.1 vulnerabilitati care ar permite lansarea unei solutii intermediare de jailbreak, insa desigur ca va trebui sa asteptam si sa vedem daca totul este realizabil sau nu.

Pana una/alta, partea buna este ca in curand vor fi disponibile solutii de re-restore fara a face jailbreak, ele pastrand sistemul de operare intact, insa partea proasta este ca ele inca au nevoie de timp pentru a fi pregatite.

26 COMENTARII

  1. Cum adica “vor mai lansa o solutie de jailbreak abia dupa ce iOS 8 va fi oferit publicului larg. Avand in vedere ca Apple nu va lansa aceasta versiune a sistemului de operare pana in toamna anului viitor”?? Deci in toamna asta nu vor lansa iOS 8?

  2. Devine din ce in ce mai greu sa se faca jailbreak, fapt care nu poate decat sa ma bucure, pentru ca asta dovedeste gradul inalt de securitate al iOS. Ii compatimesc pe jenantii care dau sute de euro pe un telefon dar refuza sa plateasca aplicatiile, invocand aplicarea jailbreak pentru customizare cand de fapt pentru e un alt target important este posibilitatea instalarii de soft neautorizat.

  3. Fara jailbreak iPhone nu are nici sare nici piper,e mai excitant si unele aplicatii din Cydia sunt foarte bune,fara jena.Apple tacit
    accepta,avantajos pentru ei.salutari

  4. Nu toţi fac jailbreak ca să instaleze aplicaţii gratis. Eu am jailbreak şi pe iPad şi pe iPhone şi pe niciun dispozitiv nu am instalat vreo aplicaţie piratată. Eu fac jailbreak mai mult pentru customizarea iOS-ului. Apple este prea restrictiv la chestia asta. Dacă eu dau peste 500€ pentru un dispozitiv, măcar să pot face ce vreau cu el.

  5. Mdea am facut update la 7.1 pe Iphone4 ca am instalat o porcarie pe de pe cydia si nu mai mergea telefonu deci am facut o mare greseala!!! INTREBARE MEA ESTE ::: MAI POT FACE DOWNGRADE???

  6. Un spirit creativ,ingenios,cercetator,dornic de cunoastere,va face intotdeauna jailbreak.Nu pentru furt.Si a te gandi la jailbreak numai ca furt,denota o gandire limitata cu putine idei.Sinapsele asteapta provocari dar cei mai multi le menajeaza.

  7. E vorba de securitate. Atata timp cat imi administrez informatiile si contul bancar folosind si device-urile mobile, nu voi face jailbreak, pentru simplul fapt ca iOS este mult mai vulnerabil in acest mod.

  8. Geery Grigore esti probabil cel mai frustrat de pe tot site-ul. ce treaba ia tu cu aplicatiile ? esti dezvoltator si nu reusesti sa vinzi ? sau ce ?

  9. Frustari au cei care isi doresc jailbreak si din diverse motive uneori nu il pot face, nu eu. Pentru unii este incredibil ca cineva poate da bani pe o aplicatie pe care o poate avea gratuit, dar este alegerea fiecaruia.

  10. @gerry

    Eu cred ca sunt extrem de putini cei care fac JB doar pentru aplicati gratuite.
    Tu ai o “problema” care nu prea exista!! Ce rost a avut comentariul tau ? Legat de aplicati …esti penibil …ce vrei sa ne demonstrezi ? probabil ca ai bani (cu siguranta nu esti singurul) .,.:) …fara numar he he he

  11. Daca vorbeai DOAR de securitate ..aici DA !.. e foarte tare ca Apple implementeaza asta din ce in ce mai mult ! dar ar fi ok sa te lase, chiar si cu bani (nu cum este acum “free”) , sa poti instala Cydia, dar sa filtreze “aplicatiile” sigure !

  12. Mr. Gerry, asa cum a zis Aeen, sunt putini care fac JB pentru aplicatii gratuite, nu am mai instalat o aplicatie gratuit inca de pe vremea in care s-a retras de pe piata Installous’. Instalam aplicatii foarte utile de pe Cydia, aplicatii ce nu le poti avea din appstore, unde bineinteles utilizezi contul de paypall (care sunt convins ca ti-e teama sa il folosesti, poate poate te lasa cineva fara bani furandu-ti parolele) pentru a plati fara sa ma gandesc la faptul ca nu e safe, atata timp cat sunt conectat la o retea de date sigura, nu am dece sa imi fac griji!

  13. @Aeen. Nu mai poti vorbi de securitate dupa inlaturarea masurilor de siguranta prin jailbreak. Este ca si cum ai acorda drepturi de root userilor.