iOS 7.1 – sperante pentru jailbreak si lansarea viitoarei solutii

  Dupa cum prea bine stiti deja din cursul serii trecute, compania Apple a blocat complet posibilitatea de a mai efectua jailbreak iDevice-urilor noastre prin lansarea iOS 7.1. Din pacate niciun iDevice care are instalata aceasta versiune a sistemului de operare nu va mai beneficia de jailbreak, deoarece hackerii cere au dezvoltat solutia de untethered jailbreak evasi0n7 nu o vor mai actualiza pentru a isi pastra exploit-urile pentru o versiune mult mai importanta a sistemului de operare.

  In aceasta idee, binecunoscutul hacker Pod2G a afirmat intr-un interviu publicat in cursul serii trecute ca Evad3rs vor mai lansa o solutie de jailbreak abia dupa ce iOS 8 va fi oferit publicului larg. Avand in vedere ca Apple nu va lansa aceasta versiune a sistemului de operare pana in toamna acestui an, este cat se poate de clar faptul ca pana atunci va trebui sa utilizam fie o versiune standard a sistemului de operare, fie sa protejam un jailbreak efectuat deja pe vreun terminal.

  Desi cei de la Evad3rs nu par inclinati sa mai dezvolte o solutie de jailbreak pentru iOS 7.1, Pod2G a mentionat totusi ca ar putea exista diverse entitati interesate sa o faca. In aceasta idee au aparut in cursul noptii trecute diverse informatii care sugereaza faptul ca unii hackeri incearca sa descopere in iOS 7.1 vulnerabilitati care ar permite lansarea unei solutii intermediare de jailbreak, insa desigur ca va trebui sa asteptam si sa vedem daca totul este realizabil sau nu.

Pana una/alta, partea buna este ca in curand vor fi disponibile solutii de re-restore fara a face jailbreak, ele pastrand sistemul de operare intact, insa partea proasta este ca ele inca au nevoie de timp pentru a fi pregatite.