Cercetatorii universitatii Stanford dezvolta un accesoriu pentru iPhone care permite efectuarea de controale oftalmologice

   EyeGo este denumirea data unor noi accesorii pentru terminale iPhone, ele fiind dezvoltate de catre cercetatori ai universitatii Stanford in scopul de a elimina costurile ridicale ale achizitionarii unei aparaturi sofisticate pentru controale oftalmologice. Acesoriile permit oricarei persoane sa inregistreze o imagine a retinei globului ocular si sa o partajeze oricarui medic specializat in oftalmologie, imaginile putand fi pastrate in telefoane pentru viitoarele consultatii, o aplicatie speciala fiind utilizata in acest sens.

Adapting smartphones for the eye has the potential to enhance the delivery of eye care — in particular, to provide it in places where it’s less accessible,” said ophthalmology resident David Myung, MD, PhD. Whether it’s in the emergency department, where patients often have to wait a long time for a specialist, or during a primary-care physician visit, we hope that we can improve the quality of care for our patients, especially in the developing world where ophthalmologists are few and far between.

  Dispozitivul conceput de catre cercetatori emite o lumina care este transmisa prin lentila sa catre ochi, acesta reflectand-o inapoi in timp ce o lupa focalizeaza o imagine in aplicatia iPhone-ului pentru a inregistra o poza cat se poate de clara a intregului glob ocular. Desi acum vorbim doar despre prototipuri, produsele ar putea ajunge in cativa ani pe piata, insa numai daca vor exista destule fonduri pentru a finaliza procesul de cercetare si dezvoltare.

3 COMENTARII

  1. Un gevey care sa mearga cu ios7.1 nu dezvolta si ei 🙂
    oricum sunt mai multi care asteapta un chinez mic care sa aduca un update la gevey-uri.
    5c-ul meu este un frumos ipod 🙂

  2. Prostie crasa ! si atunci intreb cine se mai duce la tomograf,cine mai face angiografie cu florosceina,intreaga industie oftalmologica nu o sa mai fie de gasit ,ca doar iphonuri sunt peste tot .