Google ne ofera posibiltatea de a juca jocuri multiplayer intre terminale care ruleaza iOS si Android

  Compania Google pregateste lansarea unei noi versiuni a Google Play Game Services pentru dezvoltatorii de aplicatii dedicate platformei Android, ea urmand a oferi acestora posibilitatea de a interconecta iDevice-urile si terminalele Android pentru jocuri multiplayer. Practic toate jocurile care vor avea acest framework implementat vor permite posesorilor de terminale care ruleaza pe ambele platforme sa se provoace pentru a participa in sesiuni de joc multiplayer pe propriile dispozitive.

To further help with cross platform game development, we’re updating our Play Games Unity Plug-in to support cross-platform multiplayer services, and introducing an early Play Games C++ SDK to support achievements and leaderboards… In addition, we’re launching enhanced Play Games statistics on the Google Play Developer Console, providing easy game analytics for Play Games adopters. Developers will gain a daily dashboard that visualizes player and engagement statistics for signed in users, including daily active users, retention analysis and achievement, and leaderboard performance.

  Suportul oferit de catre Google acum va oferi dezvoltatorilor posibilitatea de a isi face jocurile mult mai atractive decat in trecut si desigur ca acest lucru va genera in schimb mai multi bani pentru toata lumea. Google este prima companie care ofera un framework de acest gen pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platformele iOS si Android, insa succesul sau va depinde de numarul de dezvoltatori care vor avea curajul sa il foloseasca, ideea de baza fiind extrem de atractiva.