Smartphone-urile Windows Phone intrec in vanzari iPhone-ul in Romania

  In a doua jumatate a anului trecut au aparut mai multe studii care indicau faptul ca terminalele care ruleaza Windows Phone intrec in vanzari iPhone-urile si reusesc sa aduca o cota de piata mai amre decat cea a terminalelor Apple. Trend-ul intalnit in multe tari europene, si nu numai, se regaseste inclusiv in Romania, in anul 2013 terminalele care ruleaza Windows Phone vanzandu-se intr-un numar mult mai mare decat terminalele iPhone, vanzarile crescand de 4 ori fata de anul 2012.

  Avand in vedere ca iPhone-ul ocupa pozitia a doua dupa Android in Romania, in momentul de fata Windows Phone-ul i-a preluat locul si e putin probabil ca el sa fie cedat in viitorul apropiat. Era logic sa vedem o asemenea scimbare de situatie, avand in vedere ca exista o multitudine de terminale Windows Phone pe piata disponibile la preturi foarte tractive, in timp ce iPhone-urile raman in continuare scumpe pentru marea masa a romanilor si acest lucru afecteaza cota de piata a Apple.

  Daca ar fi sa presupun, as spune ca Windows Phone si Android isi vor intari pozitia pe piata in urmatorii ani, in timp ce cota de piata a iPhone-ului se va eroda in continuare daca Apple nu va lansa modele ieftine.

18 COMENTARII

  1. Pe multi nu ii intereseaza faptul ca telefonul lor e facut din aluminiu,iar pt asta trebuie sa plateasca dublu sau chiar triplu,iar pretul unui Iphone este exagerat si nesimtit de mare mai ales la noi in tara.

  2. Irelevant ca e din aluminiu telefonul tot ajunge intr-o husa de plastic , cauciuc sau piele dupa caz plus ca am auzit ca pretul de fabricatie e pe la undeva de 70 $ iphonul nu isi merita pretul din pacate..concluzia mea finala (posesor de 5s)

  3. WP nu este chiar atat de rau, am
    in casa un lumia 1020 si un 620. Desigur, nu exista comparatie cu iPhone, insa prefer WP, decat android.

  4. In multe tari iphone a scazut , nu numai in Romania……
    Sunt niste telefoane destul de scumpe si sincer din punctul meu de vedere apple nu imi poate justifica nici-o data de ce imi ia atatia bani pe ele…..
    Legat de ce se spune in primul comentariu , nu stiu ce sa spun , tipic romanesc , in ziua de azi atat android cat si wp sunt mult mai stabile si se pot gasi pe diverse dispozitive……intre timp apple scoate aceleasi modele de ani de zile , ca pe mine nu ma pot pacali cu o simpla tragere de dispozitiv si problema cea mai grava e ca ios-ul a inceput sa fie din ce in ce mai instabil si surpriza mare mai nou da si ecran albastru………
    Chestia e ca fiecare trebuie lasat sa aleaga ce vrea si sa nu mai sariti toti copiii frustrati in capul oamenilor doar pentru ca nu aleg ce vreti voi….
    Eu folosesc produse apple dar asta nu inseamna ca nu am vazut sau ca nu exista dispozitive cel putin la fel de bune , facute de alte companii…….

  5. Se stie bine asta , aifoanele astea sunt stabile , frumoase , numai bune pentru cei complexati in cautare de prestanta sociala , insa frate , pretul lor e total nesimtit.
    La salariile din Romania trebuie sa ai o matusa Tamara ca sa primesti cadou un iphone 5s.
    Cat despre cumparat , toata lumea trece la plasticarii de android caci sunt mult mai ieftine…

  6. Wp =Nokia deci putem spune ca Nokia vinde mai multe telefoane decat apple si se apropie ff mult de toata armata androida 🙂

    Unde sunt aia care spuneau ca nokia este falimentara? unde sunt aia care spuneau ca wp nu va prinde?

    Windows phone are cea mai mare rata de crestere de pe glob.. iar nokia face din punctul meu de vedere cele mai inovative telefoane cat si cele mai calitative … uitati’va la iphone 5 cum se cojeste ca un ou kinder… samsung si celalalte androide exceptand sony ce sa mai zic? Nokia s-a intors si va spulbera tot

  7. Pe langa un iPhone 5 detin si un HTC 8x cu win 8 care e o mare teapa in Privinta softului …. ca telefon arata si se misca foarte bine si materiale de calitate …. dar ca soft lasafoarte mult de dorit

  8. KlaudiNho chestia e ca wp merge perfect pe nokia (treaba testata personal) care sunt facute special pentru wp , de exemplu androidul din ce am testat eu , cel mai bine merge pe nexus ……ios de exemplu ar crapa mult mai des pe un alt dispozitiv decat cele facute de apple ……
    Cred ca intrlegi ideea

  9. Motivul e simplu: pretul la iphone este prohibitiv si nu reflecta valoarea investita.
    Cca 120 USD costa fabricatia unui iphone , restul pana la 500 usd e profit.
    Deci asta e adevarul , la salariile din Romania este deocamdata un lux si nu o necesitate.
    Poate peste 10 ani…

  10. Iphone e nesimtit de scump in comparatie cu ce? Cu alte telefoane? Mai baieti, terminati cu tampeniile astea, da este scump pentru voi, de exemplu pemtru mine nu este scump deloc, eu imi permit sa imi schimb iphone ul la fiecare noua aparitie a terminalului….pemtru mine nu e scump, deci nu e scump….si ca kine sunt sute de romani.
    De aceea exista piata, ai bani iti iei iphone, nu ai bani, iti iei orice alt plastic, e simplu si clar, de aceea am facut revolutie sa aven libertatea de a alege, sa avem libertatea sa fim diferiti. Daca toti ghertoii care sunt rupti in cur si tanjesc la un iphone , nu il pot avea….asta nu inseamna ca e scump, iphone nu este obligaoriu sa fie avut de toata lumea ca altfel nu mai exista samsung si alte plastice…

  11. @Seby bre functioneaza si se misca perfect pe htc mult mai bine decat pe nokia (are si cumnatu meu nokia cu wp) io ma refer in mare parte la utilitate ca io l-am luat in principiu din povestile care erau in filmulwtzele de prwzentare pentru sincronizarea cu win8 pe pc dar e praf (in afara de camera roll)

  12. Gica lasa fala asta ca te bate ……nu ne intereseaza cati bani ai tu , eu am multe chestii de la apple si nu le schimb , mereu iau altele si pe cele vechi le pastrez……..
    Ideea era simpla , produsele apple costa mai mult de cat valoreaza ele in realitate
    Citeste si tu cu atentie ce spune lumea si nu tr arunca repede cu laude de doi lei ca aici nu intereseaza pe nimeni cati bani are celalalt……..
    In speranta ca macar acum ai inteles ce am spus iti urez o seara buna si nu te mai grabii cu raspunsurile

  13. Avand in vedere faptul ca cei foarte multi romani isi cumpara telefoanele la abonament, iar iphone-urile s-au scumpit foarte mult in ultimii ani ( cand a aparut 4s-ul era 1000 de lei la un abonament de 29 de euro, iar acum un 5s este in jur de 2000 de lei) cred ca este ceva normal ca oamenii sa se orienteze spre alte platforme, mai ales ca nu se justifica pretul cerut pe iphone-uri.

  14. @adzzz
    Din cate stiu eu WP nu este = Nokia pentru ca au vandut toate drepturile de producere WP catre Microsoft.
    Cat despre Nokia falimentar … daca nu faceau miscarea asta era cu un picior in groapa.
    In concluzie toate veniturile din vanzari de WP Nokia merg la Microsoft. De ce crezi ca s-a apucat Nokia sa scoata telefoane Android ? (si sa scoti telefoane Android cu procesoare de 768Ram si 512Ram la cata memorie mananca sistemul ala de operare e cam ciudat).

  15. Am avut un HTC sensation peste doi ani. A ajuns player de masina ( poweramp nu are rival). Din decembrie folosesc cu reala placere un Lumia 625. Ca vechi si nostalgic posesor de PDA ( am avut trei PALM in anii 2000 ) simt de parca m-as fi intors acasa. Simplitatea, fluiditatea, eficienta, rapiditatea sunt caracteristicile acestui telefon iar ecranul de 4,7 e un mare castig.sunt fericit ca am scapat de android !? Sorry for fans. Iphone ar fi fost o alegere mai logica ( celelalte instrumente din viataa mea fiind un IMAc si mai ales un IPAD fara de care nu ma misc nciunde ) dar…. Singura asteptare : poweramp pt windows phone. Jocuri ? Try 2048.