Prima Pagina Apple iOS 8 Healthbook – iata aplicatia care ne va monitoriza functiile vitale

iOS 8 Healthbook – iata aplicatia care ne va monitoriza functiile vitale

  Dupa cum prea bine stiti deja, iOS 8 va aduce o multitudine de noutati pentru utilizatori, iar pritnre ele se numara si o aplicatie denumita Healthbook, ea urmand a se interconecta cu iWatch-uri pentru a ne monitoriza functiile vitale. Reusind sa obtina o versiune a iOS 8 cu aplicatia Healthbook, o publicatie americana ne ofera acum primele detalii despre noul sistem revolutionar al celor de la Apple. Dupa cum puteti vedea deja si din imagini, care reprezinta concepte bazate pe screenshot-uri ale aplicatii reale, interfata sa a fost conceputa avand la baza interfata Passbook, asa ca ea va fi cat se poate de familiara.

  iOS 8 Healthbook este impartita in diverse sectiuni, fiecare dintre ele oferind informatii despre: ritmul cardiac, nivelul de hidratare, tensiunea arteriala, activitatea fizica, nivelul de glucoza din sange, ritmul de repiratie, nivelul de oxigen din sange, greutate si nutritie. Aplicatia urmeaza sa preia date din iWatch, insa in functie de datele introduse de catre utilizatori pentru greutate si nutritie, poate oferi indicatii pentru a avea o dieta mai sanatoasa si a duce un stil de viata mult mai sanatos decat in trecut.

  Sectiunea dedicata nutritiei este in totalitate controlata de catre utilizatori, ea ajutandu-ne sa urmam o dieta, insa informatiile sale sunt combinate si cu cele privind starea de sanatate, sau cele privind exercitiile fizice. Combinand acestea cu date despre tensiunea arteriala si ritmul cardiac, Apple poate oferi indicatii privind hrana pe care o mancam zilnic si poate recomanda diverse exercitii fizice. Aplicatia poate inregistra date despre ambele tipuri de masuratori, insa in cazul tensiunii arteriale iWatch-ul va putea prelua date atat despre presiunea distolica, cat si despre cea sistolica, inmagazinand datele pentru analizare de catre doctori, de exemplu.

  Impartita in categorii, aplicatia are sectiuni speciale pentru informatii despre nivelul de oxigen din sange, nivelul de glucoza din sange si nu doar atat, insa in momentul de fata nu se stie exact cum anume intentioneaza Apple sa foloseasca aplicatia pentru a actiona in baza datelor primite pentru ele. Deocamdata nu se stie nici cum va folosi Apple datele despre nivelul de hidratare sau rata de respiratie, insa datele oferite pentru ele sunt extrem de utile pentru atleti in timpul antrenamentelor.

  Separat de toate acestea, aplicatia Healthbook a iOS 8 este gandita inclusiv pentru a ne monitorizam perioadele de somn, astfel incat Apple poate oferi indicatii pentru a avea parte de un somn cat mai bun si mai linistit. Apple a angajat experti dintr-o multitudine de domenii pentru a putea prelua date despre starea noastra de sanatate si pentru a le putea analiza si a oferi indicatii corecte in baza lor, intregul sistem fiind extrem de complex si cu siguranta va fi extrem de dorit de catre foarte multi utilizatori.

  Daca va intrebati exact cum va prelua Apple toate aceste date, ei bine, separat de iWatch, Apple ar putea utiliza inclusiv noul chip M7, sau poate chiar o diversitate de senzori implementati chiar in iPhone 6. Majoritatea zvonurilor aparute pana acum indica faptul ca iWatch va avea aceasta functionalitate, insa nu este exclus ca inclusiv in iPhone-uri sa gasim toti acesti senzori care ne pot monitoriza starea de sanatate, interesant fiind modul in care Apple i-ar putea implementa.

  iOS 8 impreuna cu iPhone 6 si iWatch urmeaza sa fie lansate in toamna acestui an, asa ca vom avea destul de asteptat pentru a le putea utiliza efectiv.

 • Dany

  Nu stiu cat va funcționa aplicația asta, da ma rog…….cred ca iar ne da praf in ochi.

 • Dani L.

  Eu unul sunt convins ca doar cateva functii din aceasta aplicatie vor functiona cu iWatch. Restul de functii sunt sigur ca vor functiona cu tot felul de device-uri care deja exista pe piata. Parerea mea!

 • Symplu

  Ne monitorizeaza hotii somnul, sa intre linistiti 🙂
  Asta nu e ptr noi, e sa ne poata ei monitoriza. Noua ordine mondiala a inceput !!!

 • maricel

  bine zis ? mi am cumparat 2 samsung s4 pt mine si sotie si suntem foarte mutumiti si iphone 4s si 5 scumpe si de proasta calitate la 7.0.6 mergea aiurea panarama de telef cind avea 6.1.2 mergea bine nici la ios 8 no sa aiba pe telef ce am acuma pe samsung s4 !!!

 • anonimous

  @maricel, ne bucuram!
  Acum GTFO!!

 • Dragos P

  @maricel, bravo man! Foloseste-ti plasticele in voie!

 • rockgsm

  Probabil ca ios 9 va putea face si niscavai operații si transplanturi.

 • Pingback: iOS 8 Healhbook concept prezinta aplicatia care va functiona in tandem cu iWatch (Video) | iDevice.ro()

 • Pingback: iWatch cu un senzor UV este pregatit pentru lansare | iDevice.ro()

 • Pingback: Prezentare iOS 8 si OS X 10.10 la WWDC 2014 | iDevice.ro()