Iata ce smartphone-uri folosesc liderii lumii

  Presedintii de tari, sefii de guverne si inalti reprezentanti ai oricarei democratii sau stat comunist folosesc smartphone-uri sau simple telefoane mobile pentru a comunica. Dupa cum prea bine stiti deja, Blackberry-urile au fost prima alegere a multor servicii de informatii pentru liderii diverselor tari, insa acum trend-ul se schimba. Desi reteaua celor de la Blackberry a fost privita ca fiind cea mai sigura pentru a proteja informatiile confidentiale ale liderilor lumii, unii sunt interesati sa-si schimbe dispozitivele.

  Presedintele american Barack Obama intentioneaza sa renunte la Blackberry pentru Android, multe agentii federale guvernamentale din SUA planuind sa faca exact acelasi lucru. O atitudine diferita fata de acest brand au cancelarul german Angela Merkel si primul ministru al Marii Britanii, David Cameron, ei continuand sa foloseasca terminalele canadienilor, insa nimeni nu stie pentru cat timp. Desi iPhone-urile nu sunt considerate a fi chiar atat de sigure de catre serviciile care furnizeaza terminale cu software de criptare pentru liderii diverselor state, presedintele francez Francois Hollande si primul ministru spaniol folosesc terminalele celor de la Apple in viata de zi cu zi.

  Cu siguranta exista si altii care fac exact acelasi lucru si cu siguranta exista la fel de multi care utilizeaza Blackberry sau Android, insa Apple incearca sa se impuna ca un producator ce ofera dispozitive sigure pentru utilizare, chiar si de catre persoanele care ne conduc lumea.