Iata ce tehnologie revolutionara a implementat Apple in iOS 7

  Apple a adus in atentia lumii intregi o buna parte dintre noile tehnologii si functii implementate in iOS 7 in cursul anului trecut, insa una extrem de importanta a fost trecuta cu vederea si astazi vom vorbi despre ea. Tehnologia implementata de catre Apple se numeste Multipeer Connectivity, iar in termeni simpli ea poate permite utilizatorilor sa comunice unii cu altii sau sa transmita fisiere chiar si cand nu au o conexiune de internet disponibila. Acum veti spune probabil ca acest lucru este posibil oricum folosind conexiuni WiFi sau Bluetooth, insa lucrurile deabia acum incep sa devina interesante pentru noi.

The Multipeer Connectivity framework provides support for discovering services provided by nearby iOS devices using infrastructure Wi-Fi networks, peer-to-peer Wi-Fi, and Bluetooth personal area networks and subsequently communicating with those services by sending message-based data, streaming data, and resources (such as files).

  Folosind Multipeer Connectivity noi putem comunica cu orice alte persoane chiar si in momentele in care nu ne aflam in preajma vreunul HotSpot WiFi, chiar daca nu avem o conexiune de internet si chiar daca nu suntem in raza Bluetooth a interlocutorului nostru. Toata magia are la baza interconectarile iDevice-urilor care au aplicatii cu aceasta tehnologie implementata, astfel ca noi putem comunica cu oricine prin terminalele altor persoane, atat timp cat ele au activ Multipeer Connectivity si au active serviciile WiFi sau Bluetooth.

  Mai interesant este ca prin aceasta conectare la utilizatori aleatori, si chiar necunoscuti, putem extinde inclusiv o conexiune de internet intr-un mediu in care ea nu este disponibila, fiecare iDevice fiind un nod de interconectare pentru datele transmise de catre noi. Practic fiecare terminal devine un purtator de date chiar si pentru alte terminale necunoscute, retelele de date create folosind aceasta tehnologie permitand distribuirea tuturor datelor, teoretic in siguranta, intre utilizatori.

  Tehnologia este extrem de interesanta, chiar daca Apple nu a prezentat-o intr-un mod foarte pompos pana acum si in App Store exista deja o aplicatie numita FireChat care ne permite sa o utilizam. Folosind aceasta tehnologie in majoritatea aplicatiilor importante ale App Store, oricine ar putea transmite rapid date catre alte persoane chiar si fara o conexiune de internet activa sau fara a se afla in apropierea acelui utilizator, insa totul depinde de interesul dezvotlatorilor pentru implementarea ei.

Pretul initial:
Numele:
FireChat

Gratuit

s





Developer: Open Garden, Inc
Categoria: Social Networking


Descriere: FireChat introduces a new way to chat: “off-the-grid”.
Now you can chat with people around you – even if there is no Internet connection or mobile phone coverage. It just works and its free.

Whether youre…


Dimensiunea aplicatiei este: 4.7 Mb