Prima Pagina aplicatii Iata ce tehnologie revolutionara a implementat Apple in iOS 7

Iata ce tehnologie revolutionara a implementat Apple in iOS 7

  Apple a adus in atentia lumii intregi o buna parte dintre noile tehnologii si functii implementate in iOS 7 in cursul anului trecut, insa una extrem de importanta a fost trecuta cu vederea si astazi vom vorbi despre ea. Tehnologia implementata de catre Apple se numeste Multipeer Connectivity, iar in termeni simpli ea poate permite utilizatorilor sa comunice unii cu altii sau sa transmita fisiere chiar si cand nu au o conexiune de internet disponibila. Acum veti spune probabil ca acest lucru este posibil oricum folosind conexiuni WiFi sau Bluetooth, insa lucrurile deabia acum incep sa devina interesante pentru noi.

The Multipeer Connectivity framework provides support for discovering services provided by nearby iOS devices using infrastructure Wi-Fi networks, peer-to-peer Wi-Fi, and Bluetooth personal area networks and subsequently communicating with those services by sending message-based data, streaming data, and resources (such as files).

  Folosind Multipeer Connectivity noi putem comunica cu orice alte persoane chiar si in momentele in care nu ne aflam in preajma vreunul HotSpot WiFi, chiar daca nu avem o conexiune de internet si chiar daca nu suntem in raza Bluetooth a interlocutorului nostru. Toata magia are la baza interconectarile iDevice-urilor care au aplicatii cu aceasta tehnologie implementata, astfel ca noi putem comunica cu oricine prin terminalele altor persoane, atat timp cat ele au activ Multipeer Connectivity si au active serviciile WiFi sau Bluetooth.

  Mai interesant este ca prin aceasta conectare la utilizatori aleatori, si chiar necunoscuti, putem extinde inclusiv o conexiune de internet intr-un mediu in care ea nu este disponibila, fiecare iDevice fiind un nod de interconectare pentru datele transmise de catre noi. Practic fiecare terminal devine un purtator de date chiar si pentru alte terminale necunoscute, retelele de date create folosind aceasta tehnologie permitand distribuirea tuturor datelor, teoretic in siguranta, intre utilizatori.

  Tehnologia este extrem de interesanta, chiar daca Apple nu a prezentat-o intr-un mod foarte pompos pana acum si in App Store exista deja o aplicatie numita FireChat care ne permite sa o utilizam. Folosind aceasta tehnologie in majoritatea aplicatiilor importante ale App Store, oricine ar putea transmite rapid date catre alte persoane chiar si fara o conexiune de internet activa sau fara a se afla in apropierea acelui utilizator, insa totul depinde de interesul dezvotlatorilor pentru implementarea ei.

Pretul initial:
Numele:
FireChat

Gratuit

s

Developer: Open Garden, Inc
Categoria: Social Networking


Descriere: FireChat introduces a new way to chat: “off-the-grid”.
Now you can chat with people around you – even if there is no Internet connection or mobile phone coverage. It just works and its free.

Whether youre…


Dimensiunea aplicatiei este: 4.7 Mb


 • seby

  De ce nu spui ca e utila decat pe o raza de maxim 10 metri.
  Adica mai exact , nu vad nimic revolutionar , cu atat mai putin util…..
  Daca cineva e la 10 metri de mine la ce sa mai scot trlefonu sa-i dau mesaj?!!!!! Lol
  Serios , poate fi chestia asta revolutionara?

 • Si daca vorbim de WiFi? Creste la minim 50m distanta, iar tehnologia in sine e extrem de utila, grozava daca ar ajunge in foarte multe aplicatii.

 • gafserge

  voi realizati ca o astfel de permisivitate (permeabilitate)va face obiectul unor actiuni pt a cauta o metode de phishing , scanare , virusare …. este ca si cum am avea toti case de sticla …. intimitatea individului ar fii un non sens …. cine va mai garanta autenticitatea unei informatii si ce valoare ar mai avea daca o stie jumate populatia .
  sau ne vom gandi sa evoluam si astfel vom avea nevoi de applicati care va cripta si codifica datele de nimeni nu le va mai stii vreodata … vom scrie criptat cu litere de diferite culorii,de diferite marimi , de diferite caractere si dtereograme care vor omorâ comunicarea si fenomenele comunitatilor sociale si revenim din nou orbi , surzi si muți …. findca nu vei mai stii cand e pe bune si cand este caterinca …. exemplu : orson welles – war of the worlds. …. au fost oameni care au sarit pe geam din cauza unei prezentari de carte ( text) la un post de radio …..acela a fost momentul in care sa nascut manipularea maselor in forma moderna , cea veche tine de originea si puterea bisericii….
  http://m.youtube.com/watch?v=W6YNHq1qc44

 • seby

  Da , ai zis bine , daca ajunge in foarte multe aplicatii….
  Nu vreau sa par rau intentionat , dar e foarte greu sa se poata comunica cu cineva aflat la distanta mare….probabil cu persoane aflate in acelasi oras o sa fie posibil un pic mai repede , dar pe plan mare si important e destul de greu.
  Tehnologia e buna dar din punctul meu de vedete e cam greu de aplicat

 • DonCalin

  Am descarcat dracia aia, habar n-ai cati au luat-o dupa articolul tau, caci am deschis subiectul. Sau ai? 🙂

 • gafserge

  in teorie ok dar in practica nu toate terminalele au aceasi capacitate si performante … iar asta va afecta calitatea …. este pe principiul de functionare al celulelor gsm … al comunicari cu semnale luminoase folosite de marinari si niste oglinzi …

 • gafserge

  de ce wifi vorbiți voi … sunt unde radio care au putere de propagare in functie de fecvente intensitate si forma

 • gafserge

  anul trecut aparusera declaratii cum ca se experimenteaza conexiuni de wifi cu super calitate si capacitate la o distanta de cațiva kilometri

 • ntz

  @zaone unde trebuie sa duc un iphone 5s pt garantie dar nu am factura nu am nmk la el doar cutia..nu stiu de unde este luat dar am bagat telefonul pe apple.com si are garantie apple.il duc pt ca o data pe saptamana ramane blocat in no service,cand raman fara semnal de mai multe ori. astept raspuns!!!

 • KlaudiNhO

  @gafserge este demult wifii de km

 • attilar1

  @ntz cei de la noumax sunt de treaba.

 • Adioff

  Deci iPhone-ul tau se conecteaza la altu de langa tine , ala la altul de linga el , etc … Poti sa ajungi sa vb cu unul din Spania ! Ce ziceti de asta ? Eu lucrez in telecomunicatii .

 • Micro

  Cumva din ce am vazut in poza te poti connecta la un telefon care are bluetooth activat desi tu ai doar wifi activat ? Wifi to bluetooth ?