Apple ar putea creste din nou pretul aplicatiilor din App Store

  In cursul anului trecut compania Apple a crescut cu 10 centi pretul aplicatiilor disponibile in App Store-ul sau, iar o noua majorare a preturilor ar putea avea loc in viitor, cel putin in Marea Britanie. Guvernul Marii Britanii intentioneaza sa actualizeze anul viitor legislatia privind taxele aplicate vanzarilor de continut digital, inchizand o “portita” care ii permitea companiei Apple sa evite TVA-ul de 20% perceput in mod normal pentru orice fel de achizitii de acest gen facute pentru produse electronice si nu numai.

  Desi noua legislatie va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2015 si se aplica doar in Marea Britanie, exista posibilitatea ca Apple sa aplice o majorare similara pentru toata Europa si nu numai. Nu ar fi exclus ca Apple sa gaseasca o motivatie pentru a creste preturile in toate App Store-urile sale si nu ar fi prima oara cand ar face acest lucru, Apple evitand sa le scada vreodata in baza fluctuatiilor cursului valutar, alegand doar sa le creasca de fiecare data cand simtea ca profitul sau nu mai este la feld e mare.

2 COMENTARII

  1. Ar fi un Mare stang dat in dreptul ! E adevarat ca tva ul in unele tari nu se plateste dar nu pot pt asta sa urce preturile peste tot ! Cum in Elvetia sau tari fara tva au preturi mai mici asa trebuie sa faca si in caxul asta ! Sunt cazuri punctuale ! Nu cred ca trebuie sa si permita asta !