Prima Pagina Noutati Orange Passpoint iti permite sa te conectezi la Wi-Fi HotSpot-urile Orange autentificandu-te...

Orange Passpoint iti permite sa te conectezi la Wi-Fi HotSpot-urile Orange autentificandu-te folosind doar o cartela SIM

  In cursul acestei zile Orange Romania a anuntat lansarea tehnologiei Passpoint, in premiera, in Romania, ea permitand oricaror clienti sa se conecteze la Wi-Fi HotSpot-urile Orange autentificandu-te folosind doar o cartela SIM. Practic oricine este interesat sa utilizeze un Wi-Fi HotSpot al Orange Romania se poate autentifica fara a utiliza un username si o parola, simpla conectare la retea permitand autentificarea lor in baza cartelei SIM pe care o utilizeaza.

  Mai multe detalii gasiti in comunicatul de presa de mai jos.

Orange lansează tehnologia Passpoint, în premieră pe piața din România

Bucureşti, 25 martie 2014. Începând de astăzi, clienții se pot conecta la hot spot-urile Orange prin tehnologia Passpoint, introdusă în premieră pe piața din România. Acesta este un nou pas prin care Orange își continuă strategia de digitalizare, cu ajutorul căruia oferă acces facil la internet pentru toți clienții săi.

Rețeaua Wi-Fi pusă la dispoziție de Orange România este una dintre primele rețele din Europa compatibile Passpoint, în care autentificarea se realizează fără nume de utilizator și parolă, ci doar cu ajutorul cartelei SIM a clienților. Folosirea acestei tehnologii permite conectarea și autentificarea automată a utilizatorilor, în timp ce asigură cel mai înalt grad de securitate a informației într-o rețea Wi-Fi, posibil în acest moment. Astfel, clienții ce folosesc dispozitive compatibile acestei tehnologii (terminale cu iOS7 sau anumite terminale Samsung cu sistem de operare Android) se vor conecta automat și în mod securizat în orice hot spot Orange, dacă aleg SSID Orange Mobile Wi-Fi. Accesul se realizează fără să fie necesară o configurare prealabilă, singura condiție ce trebuie îndeplinită este ca interfața Wi-Fi să fie deschisă. Utilizatorii ce nu dețin disp ozitive compatibile Passpoint, dar care suportă protocolul EAP-SIM/AKA, se vor putea conecta dacă selectează manual acest tip de autentificare la prima încercare de conectare la rețea. Ulterior primei autentificări, toate conectările se vor realiza automat.

Orice utilizator de servicii de telefonie mobilă, indiferent de rețeaua în care este înregistrat, se poate conecta gratuit la hot spot-urile Orange Wi-Fi timp de 2 ore, autentificarea se face prin portal, iar parola se primește prin SMS. Pentru clienții Orange accesul este nelimitat prin tehnologia Passpoint.

Rețeaua Wi-Fi pusă la dispoziție de Orange România este una dintre primele rețele din lume complet integrate cu rețeaua mobilă, folosește cele mai noi standarde în domeniu și oferă clientiilor acces la aceleași servicii disponibile în rețeaua mobilă. De asemenea, Orange investește masiv în reţeaua sa pentru a oferi cea mai bună calitate, acoperire şi viteză de internet mobil din România.

Pentru detalii și informaţii suplimentare vă invităm să vizitaţi http://www.orange.ro/wi-fi-zone.

 

Lista telefoanelor care suportă protocolul EAP-SIM/AKA este disponibilă pe http://www.orange.ro/wi-fi-zone

 • alex alexandru

  din ce inteleg eu pe site aceasta tehnologie e disponibila doar in cateva orase din tara….

 • Da, nu au Wi-Fi Zone-uri in toate orasele.

 • hhh

  Movistar, Spania au asta cred k de 3 ani

 • Claudiu

  Si capsunile, cand se fac in Spania?

 • alex alexandru

  culmea ca in orasul meu orange store are hotspot…..insa daca ar investi si ar putea sa isi mareasca reteaua chiar la nivel national cum a facut T-mobile in SUA.

 • cinev

  Interesat articol :).

 • sorela50

  Mai baieti! Am fost in seara asta(28 Martie) in P-ta Victoriei, la ORANGE Romania, Atat la service cat si in magazin, sa intreb si eu despre acest serviciu si eventual sa ma bag. Se uitau la mine ca la un ciudat, nici nu intelegeau despre ce e vorba. Tipul din dreapta, cum intri, mai avea putin si ma facea nebun, m-am uitat in ochii lui si m-a apucat mila. Nu ti-ai facut lectiile “puiule” , i-am spus. L-am rugat sa intrebe, nimic. Si am plecat dezamagit. Unde mai pui ca le dau aproape 30 de euro lunar.. M-au pus pe ganduri! Dorm pe ei!

 • @sorela50: Lasa ca o sa vada cei de la Orange comentariile si o sa-si informeze staff-ul.

 • sorela50

  Multumesc Zaone! Asteptam. Tot pe tema asta am incercat, atat de pe android cat si de pe IOS 7.1, sa scanez hotspoturi Orange in diverse puncte, si ..LOL. Oricum e proaspat serviciul si trebuie sa avem rabdare, or mai avea ceva retusuri de facut. Am sa insist!

 • Au doar cateva in Bucuresti, nu le gasesti decat prin Centrul Vechi, pe National Arena si inca pe undeva.

 • leonard

  in Danemarca exista aceasta tehnologie de ceva timp peste un an … asa ca .. oricum felicitari Orange ptr investitie …Clientul nostru stapanul nostru