HTC One M8 pret de iPhone 5S in Romania

  HTC One M8 lansat saptamana aceasta de catre HTC are in sfarsit pret listat pentru Romania si, dupa cum puteti vedea din imaginea de mai sus, el este mai mare decat cel al iPhone 5S. Va spuneam saptamana aceasta ca Samsung Galaxy S5 are pret mai mare decat iPhone 5S, insa se pare ca nici HTC One M8 nu se lasa mai prejos din acest punct de vedere. Chiar daca nu are cititor de amprente sau o camera de 16 megapixeli, noul terminal HTC One M8 costa 3000 RON, cel putin acum, inainte ca el sa ajunga oficial la operatori.

  Chiar si in cazul unei lansari oficiale, e putin probabil ca pretul HTC One M8 sa scada la o valoare mult mai mare decat cea perceputa acum. In conditiile in care un astfel de terminal costa aproape 700€, ma intreb oare in ce baza mai exista argumentele conform carora Apple cere prea multi bani pentru smartphone-urile sale. Apple a invatat producatorii de terminale Android ca smartphone-urile se vor vinde indiferent de pret, ba mai mult, ca vanzarile pot fi mai mari cu cat e si pretul mai mare.

14 COMENTARII

  1. Apple poate sa mentina pretul datorita “publicitatii” in primul rand. Cunosc N persoane care au iphone doar ca sa “aibe marul la ureche”. Asta in Ro, unde meltenismul e o cultura. Apoi, poate cel mai important, Ios-ul. Daca ar exista ios si pe alte marci, samsung nokia htc etc, cu un hardware net superior cum deja exista (camere proc slot de sd ecran full hd etc),parerea mea e ca vor scadea vanzarile apple sub jumatate. Sa nu uitam ca multi cauta palete de tenis sau un alt design, mult mai diversificat, sau mai multe optiuni in banii astia. Cand windows se va apropia ca design de ios si va fi pus pe telefoane premium,atunci vom avea un raspuns…

  2. Iphone 5S cand a aparut era undeva la 3500 lei daca nu chiar mai mult,faptul ca pretul lui a scazut dupa 6 luni de la aparitie si telefoanele noi aparute sunt mai scumpe e absolut logic 😐 cum ar putea un telefon vechi de 6 luni sa fie mai scump decat unul aparut acum 2 zile pe piata.

  3. Nu inteleg, articolul este despre HTC One sau despre speculantii romani?
    Pret oficial la Verizon USA, fara contract pentru HTC One M8 este 600 dolari. Tot acolo iPhone 5s este 650 dolari.
    In Europa in general se pastreaza pretul, se schimba moneda. Prin transformare in lei se obtine cca 2900 lei pentru iPhone 5s respectiv cca 2700 pentru HTC One M8. Cam asta e suma la care trebuie sa ne asteptam sa-l gasim.
    Restul e can-can.

  4. La cei de unde este pretul acesta, anul trecut Htc One pana sa apara la operatori a fost cu 450Ron mai mult, iphone 5s varianta gold 5000 ron deci nu va fi exceptie cand va aparea peste tot sigur pretul lui va fi undeva la 2500

  5. Is curios ce zic acum cei care afirmau ca Apple este doar supraevaluat si nu merita banii pe care dai.
    Acum si HTC a ajuns la un nivel de calitate cat de cat OK si pretul a ajuns aproape de Iphone.

    Restul de telefoane care se apropie ca pret de Iphone, au materiale de calitate medie, la pret de premium……

    Acum nu mai e scump un Samsung Galaxy S5 ????

  6. @atilla
    daca ai impresia ca aluminiul ala de doza de bere e asa scump , te inseli .
    Diferenta mare de pret o face ecranul , capitol la care Apple e pe niciunde .

  7. Nu credcaeste corect termenul de “meltenism” pentru cei ce folosesc IPhone in ro, cred ca nu ai vazut cat de popular este “meltenismul” in alte tari. IPhone-ul cred ca este mai cumparat de 10 ori mai mult in taricu mult mai civilizate. Sa fie si ei “melteni” ???

  8. @Razvan De ce trebuie sa ne comparam mereu cu altii pt noi nu putem sa gandim? Poate ca sunt grade de meltenism si cand totusi un roman isi face rate pt un iphone asta cum se cheama? Dupa mintea mea cumparatorii sentimentali isi cumpara iphone(probabil ca au si masina de la achizitie cu peste 150mii km ca asa vine la pachet)..pt ei este mai important ce cred altii despre ce au ei..iti etaleaza marul pe la terase dar culmea ei nu stiu ca tot pt oameni din tribul lor se afiseaza…eu de exemplu sunt un cumparator rational si ma doare in MSDOS de merele lor si prefer oricand un HTC cu Android….