HTC One M8 triseaza in benchmark-uri

  HTC One M8 2014 a fost lansat in cursul acestei saptamani de catre HTC si el a fost deja testat de o multitudine de publicatii de pe intregul glob. Desi anul trecut a existat un scandal destul de mare in legatura cu trisarea in benchmark-urile utilizate pentru testarea smartphone-urilor Android, HTC nu pare sa fi invatat nimic din el. Spun acest lucru deoarece HTC One M8 foloseste exact aceleasi metode de trisare in benchmark-uri, iar in imaginea de mai sus vedeti exact la ce ma refer.

  In stanga aveti aplicatia de benchmarking AnTuTu, iar in dreapta aplicatia AnTuTu X, cea de-a doua fiind lansata pentru a impiedica producatorii de terminale Android sa triseze in benchmark-uri. In aplicatia veche observati ca HTC One M8 obtine un scor, in cea noua altul, iar diferenta este de 30% in performante intre cele doua aplicatii. Cea de-a doua aplicatie ofera rezutlatul real pentru performantele generale ale terminalului, prima oferind un rezultat obtinut prin cresterea temporara a frecventei procesorului, ea nefiind utilizata in folosirea zilnica a dispozitivului.

  Cei de la HTC au recunoscut ca folosesc un asa-zis Developer Mode pentru a obtine aceste performante si permit utilizatorilor sa foloseasca acest modul tot timpul, problema fiind ca el reduce drastic autonomia bateriei. Ca sa fiu sincer, nu prea inteleg de ce producatorii aleg sa triseze in benchmark-uri pentru ca mai apoi utilizatorii sa li se planga de performantele slabe sau de autonomia slaba, insa probabil atatia an de “urmarit” iPhone-ul nu i-au invatat nimic pe asiatici.