O noua aplicatie pentru iOS 7 le permite profesorilor sa tina evidenta elevilor folosind iBeacons (Video)

[vimeo 90013859 w=580&h=370]

  Sistemul iBeacons al celor de la Apple a fost prezentat initial ca fiind o metoda de a ajuta magazinele sa-si promoveze produsele catre utilizatori folosindu-si aplicatiile, insa iata ca el poate fi utilizat in scopuri complet diferite. O noua aplicatie numita BeHere a fost dezvoltata avand in gand profesorii din scoli si facultati, ea permitandu-le acestora sa tina evidenta elevilor folosind iBeacons. Folosind tehnologia Bluetooth, aplicatia tine evidenta tuturor elevilor care intra in clasa de curs, profesorii stiind cine este prezent si cine lipseste.

BeHere is an App developed in order to help organizing attendance and help requests within 2.0 learning environments. Using proximity, teachers can automatically identify which students are accessing the classroom, and easily manage help requests using an ordered line, always up-to-date. Same App will work as a teacher when installed on iPads, and as a student when installed in iPod Touches or iPhones. Internet connection is required.

  Profesorii au o aplicatie de administratie care are inregistrate toate iDevice-urile elevilor cu numele acestora si o poza atasata, ea permitand tinerea unei evidente indelungate privind prezenta la orele de curs. Separat de tinerea evidentei, aplicatia le ofera elevilor/studentilor posibilitatea de a cere ajutorul profesorului prin simpla apasare a unui buton, aplicatia profesorului inregistrand toate cererile si aranjandu-le in ordine pentru a simplifica procedura de ajutare a studentilor.

  Compania dezvoltatoare a aplicatiei testeaza sistemul in cateva facultati din SUA si daca testele vor avea succes, atunci el va fi implementat la scara larga intr-un numar mai mare de unitati de invatamant. Ideea din spatele intregului sistem este extrem de interesanta si prezinta modul inovativ in care poate fi folosit iBeacons pentru a ajuta elevii si profesorii, insa ramane de vazut daca va fi primit bine de toata lumea.