Prima Pagina 4G Orange: Superfast 4G (150 Mbps), 4G+ (300 Mbps) si extinderea retelei in...

Orange: Superfast 4G (150 Mbps), 4G+ (300 Mbps) si extinderea retelei in Romania – iata orasele

  Orange Romania a anuntat in cursul acestei zile extinderea retelei 4G in Romania incepand cu data de 7 aprilie, dar si o suita noua de abonamente dedicate utilizatorilor. Mai exact,  abonamentele Cangur, Pantera si Colibri vor oferi noi beneficii pentru utilizatori impreuna cu noi optiuni de internet, Superfast 4G fiind optiunea care poate fi activata in cadrul celor din urma. Separat Orange a anuntat si extinderea retelei 4G la 90 de orase din Romania, peste 1000 localitati sau 73% din populatia mediului urban, dar mai multe vom discuta in cele ce urmeaza.

Orange Superfast 4G 150 Mbps

  Dupa cum va spuneam mai sus, Orange lanseaza trei noi abonamente pentru clientii proprii: Cangur, Pantera si Colibri, cele din urma oferind acces la reteaua 4G cu viteze de pana la 150 Mbps. Fiecare dintre aceste abonamente va avea incluse minute si SMS-uri internationale, trafic de date potrivit pentru fiecare tip de utilizator si conexiuni de internet de minim 6.5 Mbps. Abonamentul Pantera va oferi in mod standard acces la reteaua 4G cu viteza reala de download de 30 Mbps, insa cei interesati vor putea activa optiunea Superfast 4G care ofera viteze reale de download de pana la 60 Mbps, pretul standard al unui asemenea abonament fiind de 18€. Partea si mai buna este ca activarea unei optiuni suplimentare va permite utilizarea internetului din abonament si in Roaming, insa mai multe detalii vom avea pe masura ce optiunile vor fi disponibile.

  Separat, Orange va actualiza si oferta abonamentelor Colibri pentru terminale mobile, acestea urmand a fi disponibile in versiuni cu pana la 25 GB trafic de internet inclus, optiunea Superfast 4G fiind disponibila standard. In premiera in Romania Orange va introduce si optiunea de a utiliza o a doua cartela cu un abonament Colibri, astfel ca traficul de internet va putea fi impartit intre dispozitivele noastre, fara niciun cost suplimentar.

  Dupa cum probabil ati observat deja, in raportarea vitezelor am folosit termenul “viteza reala de download” si nu cel standard pentru vitezele teoretice. Ei bine ANCOM-ul va impune in curand raportarea vitezelor reale de download pentru optiunile de internet disponibile in tara noastra, iar Orange este primul operator care implementeaza acest standard. In aceasta idee puteti vedea in imaginea de mai sus ce viteze reale de download ofera reteaua 4G a operatorului, ele fiind practic injumatatite fata de cele teoretice.

Extinderea retelei Orange 4G – lista orase

  In ceea ce priveste extinderea retelei 4G a Orange Romania vorbim despre posibilitatea de a o utiliza in peste 90 de orase dupa data de 7 aprilie, chiar daca nu toate din prima zi. Pentru inceput Orange va activa reteaua 4G in principalele orase resedinta de judet, orasele mari avand acoperire de 100% pentru aceasta retea, ea fiind in mod constant extinsa. Dupa cum puteti vedea deja si din imaginea de mai sus, vorbim despre o lansare la scara larga in Romania, Orange fiind primul operator care face un anunt de acest gen.

  Pentru a sustine extinderea, Orange pune la bataie intregul sau portofoliu de smartphone-uri compatibile cu reteaua 4G de mare viteza, iar separat de ele avem tabletele iPad Air, iPad Mini cu Ecran Retina, dar si Samsung Galaxy Tab 10.1 compatibila cu reteaua 4G.

4G+ – 300 Mbps

  4G+ este evolutia logica a retelelor 4G din Romania si din lume, iar Orange este primul operator care anunta dezvoltarea unei asemnea retele in tara noastra. Cei de la Orange spun ca vorbim despre agregarea a doua benzi de frecventa de 20 MHz, rezultatul final fiind o viteza teoretica de download de 300 Mbps, viteza reala fiind de aproximativ 240 Mbps. Aceasta tehnologie este testata folosind modem-uri prototip dezvoltate de catre cei de la Huawei, insa ea va putea fi testata intara noastra chiar de saptamana viitoare in unele Orange Shop-uri din Bucuresti, Brasov, Cluj, Timisoara, Iasi si Galati.

  Deocamdata nu se stie cand va fi lansata oficial noua retea 4G+ in tara noastra, insa dupa aparitia modem-urilor compatibile cu ea, o vom putea utiliza.

  Acestea fiind spuse, cu alte detalii voi reveni pe masura ce toate anunturile facute astazi se vor transforma in produse disponibile noua, majoritatea incepand din data de 7 aprilie.

Orange anunță noua ofertă pentru abonați și planurile de dezvoltare 4G

Bucureşti, 31 martie 2014. Orange anunță astăzi două premiere importante pentru piața de telecom din România: experiența rețelei 4G+, cu viteze de până la 300 Mbps, și posibilitatea de a folosi și în roaming minutele naționale și internetul incluse în abonamente, fără costuri suplimentare. În plus, anunță ofertele de primăvară dedicate abonaților și detalii despre dezvoltarea rețelei 4G în România.

acoperire 4G extinsă și viteze medii reale

Din 7 aprilie, după intrarea în vigoare a licențelor obținute în licitația de spectru, Orange extinde rețeaua 4G ce devine disponibilă pentru mai mult de 45% din populația României. Prezentă în toate reşedinţele de judeţ, precum şi în alte oraşe din România, tehnologia 4G va oferi clienților din peste 1.000 de localități viteze medii reale de download de 30 Mbps și upload de 15 Mbps. Împreună cu noua gamă de opțiuni dedicate, aceste viteze pot urca la viteze medii reale de download de 60 Mbps și upload de 30 Mbps.

în premieră, viteze de până la 300 Mbps 

În premieră în România, tot din 7 aprilie, Orange aduce experiența rețelei 4G+ care oferă clienților din 6 orașe posibilitatea să testeze viteze de până la 300 Mbps pentru download, folosind echipamentele de înaltă performanţă puse la dispoziţie de către Huawei. Orange îi invită pe clienții care se află în București, Braşov, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi și Timişoara să testeze noua tehnologie în Orange shop[i] și încurajează producătorii să aducă pe piaţa din România dispozitive compatibile cu această tehnologie.

oferta de primăvară

Începând de astăzi, toate abonamentele Orange au trafic de internet 3G+ inclus, la viteze medii reale de download de 6,5 Mbps, cu acoperire de 94,08% din populație. Pentru a beneficia de viteze sau trafic de internet superioare celor incluse în abonament, din 7 aprilie, clienții vor putea alege una dintre opțiunile noi dedicate.

În plus, minutele naționale din noile abonamente Cangur și Panteră pot fi folosite pentru apeluri internaționale către rețelele fixe și mobile din țările Uniunii Europene, SUA  și Canada. De asemenea, noii clienții care aleg abonamentele Panteră își vor putea folosi minutele, mesajele scrise şi traficul de internet în roaming[ii], fără o taxă suplimentară. Astfel, Orange continuă iniţiativa începută anul trecut prin opţiunea Go Europe şi face un nou pas catre o comunicare fără graniţe în interiorul spaţiului european.

Totodată, clienții care aleg un abonament Panteră au acces la internet 4G și primesc gratuit încă o cartelă SIM, pentru a folosi acelaşi trafic de internet inclus în abonamentul lor pe un al doilea dispozitiv – tabletă sau modem.

Portofoliul complet de produse 4G cuprinde smartphone-uri, tabletă, modemuri și router compatibile. Pentru a răspunde așteptărilor clienților care doresc să utilizeze serviciile digitale pe tabletă, Orange le oferă posibilitatea celor aleg un abonament Panteră să opteze acum între un smartphone și o tabletă la preț subvenționat la semnarea contractului.

„Prin serviciile de internet Orange 4G, disponibile în toate orașele mari din țară, România intră într-o nouă eră digitală. Investiţiile din ultimii ani susţin obiectivul nostru de a oferi beneficiile unei reţele de internet performante, pe care clienţii se pot baza, fie că utilizează deja serviciile digitale sau că urmează să descopere avantajele acestora. În același timp, vom căuta mereu căi prin care să aducem cele mai noi tehnologii și să le oferim ocazia să le experimenteze, cum este acum cazul vitezelor de până la 300 Mbps” a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.


[i] Cluj-Napoca – Blvd. 21 Decembrie 1989, Nr. 23-25; Brașov, Str. Mureșenilor, Nr. 1; Iași, Str. Anastasie Panu, Nr.52; Galați, Str. Brăilei, Nr. 134A; Timișoara, Blvd. Republicii, Nr. 8; București – Europa House; București – Orange shop Băneasa; București –  Universitate Dunărea

[ii] în ţările din Zona 1 – detalii pe http://www.orange.ro/roaming/

 • Marian Valentin

  Va merge 4G si pe iPhone 5?

 • Daca e compatibil cu reteaua de aici, da.

 • Marian Valentin

  Este Neverlocked. Am cartelă de Orange.

 • real

  pe hartie suna bine
  sa speram ca si in practica o sa fie bine
  in unele zone (3 km de Cluj ) abia este semnal gsm

 • Bogdan

  Daca am un abonament iphone 31 voi avea 4g fara sa platesc ceva optional?.am citit undeva.

 • Nu stiu, e posibil.

 • Adrian

  4g+ este compatibil cu iphone 5 ?

 • Nici pe 5S, probabil nici pe 6.

 • Adrian

  Am inteles, atunci iphone 5 cu ce viteza este compatibil banuiesc ca 100 mb.

 • Deleteplz

  Ar fi si mai interesant daca ar da 4G gratuit la toate abonamentele, iar doar cele scumpe sa aiba peste 100Mbps 😛

 • dave

  Astia fac misto de noi? Cum adica 4g la 30 mbps? Adica vor folosi HSDPA ( H+) si vor redenumi in 4G. Cool story orange!

 • sherman

  @dave era vorba de “viteza reala de download” de 30 mbps! Ai inteles altceva.

 • Moise

  @Bogdan – eu am ab de 31 de la Orange (Pantera) si merge 4G faara sa platesc in plus. Pana acum mergea numai in Bucuresti, acum din ce vad va merge si in alte localitati. Ce nu spun ei este ca doar traficul de date merge oe 4G, in timp ce vocea merge pe 3G. Asa ca stai frumos pe 4G, primesti un apel voce si trece pe 3G. Si dupa trece inapoi pe 4G, si la alt apel pe 3G – si dupa ce face asa de 2-3 ori gata semnalul…..nu mai trece nici pe 2G, sa poti vb. Cei de la Orange mi-au recomandat sa stau pe 3G, pana se mai modernizeaza reteaua (e vb de iPhone5S).

 • Ovidiu

  Ce tare e viteza…la cartela pre pay poti sa consumi tot traficul lunar intr-o secunda!

 • Cms

  Cat de tare! Pe un forum de idevice-uri se discuta de 4g care nu e compatibil si foarte posibil nici nu va fi :)) Apreciez articolul despre reteaua Orange dar din pacate idevice-urile noastre nu suporta :))

 • Suporta tot in afara de 4G+, realitatea e ca niciun smartphone nu suporta acum 4G+, deci ironia ta e cam prematura si fara rost.

 • yoyoo29

  @zaone ai idee cumva in Judetul Iasi se va da drumu in Iasi sau stii cumva daca vor da drumu in micile orase de pe langa..municipii si care ar fi acestea..? Mersi

 • sorela50

  Frumos! Eu platesc 4G pentru toata luna si nu am decat cateva minute pe zi, cat trec prin centru. In Pantelimon, Centura colt cu Cernica, nici 3G n-am, atunci cand am cea mai mare nevoie, 8-10 ore pe zi. Asa ca e ca in bancul ala cu clacsonul mai mare ca masina. Asaca…asa ca…PRUDENTA!

 • vulp1s

  va merge si pe cartele prepaid sau doar pt abonamente?

 • @yoyoo29: Nu am deocamdata, dar vor publica si o lista detaliata cu siguranta.

 • Cms

  Fara suparare Zaone, dar batalia smartphone-urilor se va muta si in domeniul 4g . Aici vb de hardware si din experienta upgrade-urilor hard-ului apple, tu cine crezi ca va da startul la 4g ?!

 • Nu inteleg despre ce start vorbesti.

 • Cms

  4g scuze

 • Cms

  Dispare semnul plus la 10 sec dupa postare. Bug?!

 • mihaicc

  adica lte advanced? sau ce ar trebui sa reprezinte 4g plus?

 • Da, ceva de genul asta.

 • Claudiu91

  Eu nu pricep de ce baga 4g in orasele… Se va aglomera ca dracu reteaua si va merge mai greu.

 • Medicul

  Eu am facut un test in Galati si am 8.15Mbps download, deci cam 1MB/s si in bara imi apare 4G. Eu zic ca e destul de bine, imi incarca totul foarte repede, nu ma apuc sa iau filme, iar 300Mbps mi se pare deja exagerat avand in vedere ca bateria nu tine nici pana la pranz la iphone.

 • Guvy28

  Salut Medicul. Unde anume in galati , ti-a aparut in bara 4G?

 • Pingback: Unde am acoperire 4G Orange in Romania? Ce viteza de navigare am? | iDevice.ro()