Acoperire 4G Orange Romania – lansarea noii retele 4G in peste 1000 de localitati, iata orasele

  Cu exact o saptamana de zile in urma Orange Romania organiza o conferinta de presa pentru a-si prezenta strategia privind extinderea acoperirii 4G in Romania si atunci v-am oferit detalii despre planurile lor. Incepand de Orange a extins reteaua 4G in peste 1000 de localitati din Romania, 90 dintre ele fiind orase, peste 73% din populatia urbana, Orange avand cea mai extinsa retea 4G din Romania. Practic acoperirea 4G a Orange Romania este extinsa la toate municipiile resedinta de judet din Romania, dar si la o buna parte dintre orasele adiacente si la statiunile montane de pe Valea Prahovei.

  Am cerut o lista detaliata cu locatiile principale in care este acoperire 4G incepand de astazi, insa din pacate cei de la PR-ul Orange nu mi-au furnizat una, insa dupa cum puteti vedea pe harta de mai sus, de la Bucuresti la Constanta, Craiova, Timisoara, Pecica, Sighetu Marmatiei, Satu Mare, Botosani, Galati, Tulcea, reteaua 4G a Orange acopera toate punctele cardinale. Conform noului CTO Orange, Ştefan Slavnicu, orasele principale au acoperire 100% outdoor pentru reteaua 4G, in timp ce orasele secundare si locatiile terte nu beneficiaza de acoperire completa, insa reteaua urmeaza sa fie imbunatatita in viitor.

  Am discutat despre acoperire, iar acum in ceea ce priveste abonamentele va recomand sa cititi articolul scris de mine saptamana trecuta. Orange a lansat trei tipuri noi de abonamente, doua dintre ele dedicate 4G-ului, Pantera si Colibri, ambele oferind posibilitatea de a utiliza un al doilea sim pentru conectarea la internet de pe un dispozitiv secundar. In ceea ce priveste viteza 4G in Romania, vorbim despre o viteza teoretica de 150 Mbps download si 50 Mbps upload, insa viteza reala este de 60 – 80 Mbps download si putin peste 30 Mbps upload, numai cu optiunea Superfast 4G, dupa cum puteti vedea si din imaginea de mai sus, testul fiind facut in Bucuresti.

  Ati accesat reteaua 4G a Orange Romania? Ce experienta ati avut cu ea? Detalii descpre acoperire 4G la Cosmote gasiti aici, iar pentru Vodafone gasiti aici.