Majoritatea posesorilor de iDevice-uri prefera jocurile gratuite

  Un nou studiu desfasurat recent in SUA dezvaluie preferintele posesorilor de iDevice-uri in ceea ce priveste aplicatiile disponibile in App Store. Conform rezultatelor studiului, majoritatea posesorilor de iDevice-uri prefera jocurile gratuite care contin reclame sau le permit sa achizitioneze nivele noi folosind in-app purchase-uri. Mai mult decat atat, majoritatea acestor utilizatori au castigat diverse bonusuri prin intermediul reclamelor publicitare in ultima luna, iar aproape la fel de multi isi doresc posibilitatea de a castiga mai multe bonusuri in acelasi mod.

When asked about their preference for the types of games online gamers preferred, advertising supported games were chosen by the vast majority of those surveyed. 70% of respondents said they preferred free games supported by advertising and 16% preferred freemium games with the option to pay for levels in the game. Only 14% preferred online games they had to pay for to play. 

  Desi rezultatele studiului par a fi cat se poate de ciudate, realitatea este ca el a fost facut doar pe un numar de 500 de persoane din SUA, asa ca informatiile sunt cat se poate de discutabile. Este adevarat ca majoritatea jocurilor lansate in ultimii ani i nApp Store sunt disponibile gratuit cu in-app purchase-uri, iar ele au un succes extrem de mare, asa ca in ciuda numarului mic de participanti la studiu, poate ca exista destul adevar in el.