Prima Pagina Google Now Windows Phone 8.1 si Cortana au fost prezentate de catre Microsoft

Windows Phone 8.1 si Cortana au fost prezentate de catre Microsoft

  Cu doar cateva minute in urma compania Microsoft a prezentat oficial Windows Phone 8.1, cea mai noua versiune a sistemului de operare dedicata smartphone-urilor Windows Phone. Noua versiune aduce pentru utilizatori posibilitatea de a utiliza 3 coloane de tile-uri in meniul principal, wallpaper-uri pentru homescreen, teme pentru LockScreen, un Action Center si Cortana, un asistent personal care concureaza cu Siri si Google Now. Dintre toate, Action Center-ul este foarte important, deoarece ofera acces la un sistem asemanator Notifications Center-ului din Android, utilizatorii putand controla diverse functii ale sistemului de operare si nu doar atat.

  Cortana este cea de-a doua componenta importanta a Windows Phone 8.1, asistentul personal aducand in sfarsit in OS-ul Microsoft un sistem inteligent capabil sa controleze smartphone-ul in baza unor comenzi vocale. Cortana reprezinta o combinatie dintre Siri si Google Now, preia functii de la ambele sisteme pentru a oferi un intreg care, teoretic, ar trebui sa fie mai bun decat ambele la un loc. Cortana este deocamdata disponibila in versiune beta, asa cum a fost si Siri, insa probabil in vreo 2 ani de zile va fi capabila sa ofere o functionalitate decenta.

  Windows Phone 8.1 pare a fi un update intermediar, fara extrem de multe functii importante, el urmand a fi oferit in viitorul apropiat posesorilor de smartphone-uri Windows Phone.

LIKE
Articolul anteriorSteve Jobs si “razboiul sfant” impotriva Google
Urmatorul articolAuxo 2 a fost lansat in Cydia (Video)