Windows Phone 8.1 si Cortana au fost prezentate de catre Microsoft

  Cu doar cateva minute in urma compania Microsoft a prezentat oficial Windows Phone 8.1, cea mai noua versiune a sistemului de operare dedicata smartphone-urilor Windows Phone. Noua versiune aduce pentru utilizatori posibilitatea de a utiliza 3 coloane de tile-uri in meniul principal, wallpaper-uri pentru homescreen, teme pentru LockScreen, un Action Center si Cortana, un asistent personal care concureaza cu Siri si Google Now. Dintre toate, Action Center-ul este foarte important, deoarece ofera acces la un sistem asemanator Notifications Center-ului din Android, utilizatorii putand controla diverse functii ale sistemului de operare si nu doar atat.

  Cortana este cea de-a doua componenta importanta a Windows Phone 8.1, asistentul personal aducand in sfarsit in OS-ul Microsoft un sistem inteligent capabil sa controleze smartphone-ul in baza unor comenzi vocale. Cortana reprezinta o combinatie dintre Siri si Google Now, preia functii de la ambele sisteme pentru a oferi un intreg care, teoretic, ar trebui sa fie mai bun decat ambele la un loc. Cortana este deocamdata disponibila in versiune beta, asa cum a fost si Siri, insa probabil in vreo 2 ani de zile va fi capabila sa ofere o functionalitate decenta.

  Windows Phone 8.1 pare a fi un update intermediar, fara extrem de multe functii importante, el urmand a fi oferit in viitorul apropiat posesorilor de smartphone-uri Windows Phone.