Roaming-ul va fi eliminat in Europa

  Fie ca va vine sa credeti sau nu, Uniunea Europeana se pregateste sa desfiinteze costurile de roaming in Europa in doar un an si jumatate de zile. Neelie Kroes, comisarul european pentru comunicatii a propus recent o noua legislatie, votata deja de catre Parlamentul European, care impune eliminarea costurilor de roaming incepand cu sfarsitul anului 2015 in intreaga Uniune Europeana. Tarile membre urmeaza sa ratifice propunerea si un vot dat de catre Comisiea Europeana il va face valid, tarile trebuind sa termine procesul de ratificare pana la sfarsitul acestui an.

Today the European Parliament voted to end roaming charges by December 2015, as part of a wider vote in support for the Commission’s legislative package for a “Connected Continent”.  The regulation also guarantees an open internet for all – so called net neutrality. We succeeded in record time, less than a year since I suggested this regulation. Less than six months after it was sent to Parliament.

  Dupa intrarea in vigoare a acestei noi legislatii, noi nu vom mai fi nevoiti sa platim costuri mari pentru apeluri telefonice efectuate in roaming sau pentru navigare pe internet in roaming, termenul de roaming devenind inexistent. Practic vom putea telefona oriunde in Europa la preturile la care telefonam in Romania in afara retelei noastre de telefonie mobile, costurile de navigare pe internet urmand a fi cele locale.

  Orange Romania ofera deja abonamente care permit utilizarea traficului de internet din abonament in roaming fara costuri suplimentare, Vodafone are optiuni similare, iar Cosmote va veni cu un sistem asemanator.

Articolul precedentWWDC 2014 a fost anuntat de catre Apple, iata cand va fi prezentat iOS 8!
Articolul următoriPad implineste 4 ani!
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.