Apple doneaza o suma impresionanta pentru lupta impotriva SIDA

 

  Apple si Fundatia RED colaboreaza de ani de zile pentru a sustine lupta impotriva SIDA, organizatia apartinand celebrului artist Bono. In decursul ultimilor Apple compania Apple a inceput sa comercializeze o linie speciala de produse, ele avand denumirea RED, iar o parte dintre banii obtinuti din vanzari erau donati organizatiei cu acelasi nume. In baza vanzarilor facute pana acum de catre compania Apple, RED a primit nu mai putin de 70 de milioane de dolari pentru lupta impotriva SIDA, suma fiind una impresionanta pentru cei din Cupertino.

  Apple vinde doar accesorii RED si cateva versiuni ale iPod-ului, iar din septembrie si pana acum a donat 5 milioane de dolari multumita vanzarilor acestor produse. Apple a fost criticata in multiple randuri pentru faptul ca nu doneaza bani in scopuri caritabile desi are peste 150 de miliarde de dolari in rezerva sa monetara, insa iata ca o parte din acesti bani ajung totusi unde trebuie.

4 COMENTARII

  1. Suma de 70 de milioane este impresionanta? Este o mizerie, o rusine, este cat negru sub unghie la o astfel de companie. Mai bine nu ar fi donat nimic.
    O singura persoana, mult hulitul Bill Gates, a donat 28 de miliarde adica de 400 de ori mai mult decat tot Apple-ul. Omul asta si-a donat jumatate din avere.
    Asta e donatie!

  2. @Gica, vezi, tu ai zis singur diferenta. Bill Gates e unul, nu a donat Microsoft, iar Apple e o companie, condusa de un grup de persoane, un board, caruia poate nu ii convine sa renunte la o suma de bani.

  3. @anonimous : si companiile doneaza sume mari, nu doar persoanele. De exemplu Wallmart – 311 mil cash si 755 mil in produse. Sau Google 147 mil cash si un miliard in produse.
    Deci ramane cum am stabilit : 70 mil este cat negru sub unghie pentru Apple. Sper ca pana la sfarsitul anului sa se mai ridice ca altfel e rusinos.