Samsung Galaxy S5 vs iPhone 5S – batalia cititoarelor de amprente (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=R3C6OW8eMGk&w=580&h=370]

  Implementand Touch ID pentru citirea amprentelor in iPhone 5S compania Apple a dat unor producator de smartphone-uri ideea de a oferi aceeasi functionalitatea utilizatorilor, iar dupa HTC, Samsung a implementat un cititor de amprente in Samsung Galaxy S5. Desi sistemul de citire a amprentelor din Samsung Galaxy S5 este diferit de cel implementat in iPhone 5S, deocamdata terminalul nu a fost lansat oficial pe piata, asa ca nu avem opiniile utilizatorilor in legatura cu experienta de folosire a sa.

  Dupa cum veti vedea deja din clipul video de mai sus, ambele smartphone-uri citesc amprentele repede, ambele pot fi utilizate pentru a autoriza diverse tipuri de plati online, insa iPhone 5S are un mic avantaj. Avantajul sau sta in faptul ca amprenta poate fi citita mult mai usor chiar si plasand o singura mana pe dispozitiv, in timp ce in cazul Samsung Galaxy S5 citirea amprentei se face printr-un swipe deasupra cititorului, acest lucru impiedicand o utilizare la fel de simpla.

  In final ambele cititoare de amprente se descurca bine, insa avantajul iPhone 5S sta in unghiul din care se face citirea.