iPhone-ul a fost gandit ca un smartphone pentru oameni simpli

  Dupa informatiile despre strategia de dezvoltare a iPhone si bagheta magica a Apple TV, acum aflam cateva detalii interesante in legatura cu modul in care a fost gandit primul iPhone. Greg Christie, un inginer senior in cadrul Apple si inventatorul sistemului slide to unlock, a discutat in fata juratilor despre felul in care a gandit Apple primul iPhone. Compania americana s-a gandi sa produca un dispozitiv extrem de simplu, pe care orice om normal il poate utiliza, un dispozitiv care sa aiba un ecran ce sta mereu aprins.

One of the biggest challenges is that we need to sell products to people who don’t do what we do for a living,” Christie, one of the inventors of the slide-to-unlock iPhone feature, said. When designing products, Apple keeps in mind that it wants “normal people – people with better things to do with their lives than learn how a computer might work – to use the product as well as we can.”

  Dupa sute de design-uri concepute pentru iPhone si iOS, Apple a reusit intr-un final sa gaseasca un model simplu care sa faca functia de telefonie usor de invatat si de inteles. Apple si-a dorit tot timpul sa dezvolte produse intuitive pe care sa le poti utiliza fara a invata cum sa o faci, aceasta mentalitate pastrandu-se pana astazi. In aceeasi idee Apple si-a dorit ca iPhone-ul sa aiba un ecran ce este mereu aprins, insa problemele cu autonomia bateriei si apelarile accidentale au dus la dezvoltarea sistemului slode to unlock.

“We knew we had to have a locked mode, or a locked state, where it wouldn’t let you do most things, except you could unlock it,” Christie said.

  Sistemul slide to unlock a fost si ramane vital pentru functionarea iOS-ului, el fiind primul vazut de posesorul unui iDevice oriunde ar testa dispozitiv, iar copierea sa in terminale Android este prezentata ca o incalcare grava a proprietatii intelectuale ale Apple. Daca Apple va reusi sa convinga juratii de validitatea pretentiilor sale vom afla peste cateva saptamani de zile, dupa terminarea procesului.

4 COMENTARII

  1. Este un lucru extraordinar ca au reusit sa faca iPhone/iOS prietenos cu oamenii simpli. Problema este ca pe lumea asta mai exista si oameni … complicati. Iar Apple, neavand nimic a le oferi, i-a aruncat in bratele Androidului. Pacat.

  2. Da toate geniile si-au luat android conform lui Gica. Apple a înțeles primul că nimeni nu adoră manualul de utilizare că produsul fiabil e mai dorit ca produsul ce face multe dar prost și a mai ințeles că pentru femei telefonul este o bijuterie.