Creatorul interfetei iOS pentru iPhone va parasi Apple

Jony Ive

  Greg Christie, creatorul interfetei iOS pentru iPhone, vicepresedinte Apple care conduce divizia de cezvolta interfata de utilizator a iOS, va parasi compania americana in perioada imediat urmatoare. Principalul motiv al plecarii sale pare a fi legat de neintelegerile avute cu Jony Ive in ultimele luni, vicepresedintele senior al Apple preluand controlul asupra procesului de dezvoltare al design-ului iOS-ului. Dupa parasirea Apple, intreaga divizie a lui Christie va intra total sub controlul lui Jony Ive, acesta urmand a isi asuma toate deciziile care au legatura cu dezvoltarea software-ului iOS-ului.

  Principalele discutii in contradictoriu dintre Jony Ive si Greg Christie au inceput in timpul procesului de dezvoltare al iOS 7, Christie nefiind de acord cu modificarile de design propuse de catre Ive. Dupa luni si luni de discutii, Ive pare sa fi castigat disputa, Christie fiind pregatit pentru a parasi Apple cu doar o luna si trei saptamani inaintea prezentarii iOS 8. In ciuda acestei decizii si a importantei lui Christie, e putin probabil ca Apple sa aiba de suferit in urma plecarii sale din cadrul companiei.

  Greg Christie a dezvaluit recent in procesul dintre Samsung si Apple detalii despre procesul de creare al iPhone, el fiind unul dintre cei mai vechi si experimentati angajati ai companiei. Mai mult decat atat, el este privit ca fiind creatorul slide to unlock, sute de brevete pentru tehnologii Apple avandu-l listat ca unul dintre creatori, asa ca vorbim despre un om extrem de important care paraseste Apple, insa cu siguranta exista oameni la fel de buni care sa ii preia rolul.