Prima Pagina Apple Creatorul interfetei iOS pentru iPhone va parasi Apple

Creatorul interfetei iOS pentru iPhone va parasi Apple

Jony Ive

  Greg Christie, creatorul interfetei iOS pentru iPhone, vicepresedinte Apple care conduce divizia de cezvolta interfata de utilizator a iOS, va parasi compania americana in perioada imediat urmatoare. Principalul motiv al plecarii sale pare a fi legat de neintelegerile avute cu Jony Ive in ultimele luni, vicepresedintele senior al Apple preluand controlul asupra procesului de dezvoltare al design-ului iOS-ului. Dupa parasirea Apple, intreaga divizie a lui Christie va intra total sub controlul lui Jony Ive, acesta urmand a isi asuma toate deciziile care au legatura cu dezvoltarea software-ului iOS-ului.

  Principalele discutii in contradictoriu dintre Jony Ive si Greg Christie au inceput in timpul procesului de dezvoltare al iOS 7, Christie nefiind de acord cu modificarile de design propuse de catre Ive. Dupa luni si luni de discutii, Ive pare sa fi castigat disputa, Christie fiind pregatit pentru a parasi Apple cu doar o luna si trei saptamani inaintea prezentarii iOS 8. In ciuda acestei decizii si a importantei lui Christie, e putin probabil ca Apple sa aiba de suferit in urma plecarii sale din cadrul companiei.

  Greg Christie a dezvaluit recent in procesul dintre Samsung si Apple detalii despre procesul de creare al iPhone, el fiind unul dintre cei mai vechi si experimentati angajati ai companiei. Mai mult decat atat, el este privit ca fiind creatorul slide to unlock, sute de brevete pentru tehnologii Apple avandu-l listat ca unul dintre creatori, asa ca vorbim despre un om extrem de important care paraseste Apple, insa cu siguranta exista oameni la fel de buni care sa ii preia rolul.

 • Bogdan

  Apple o sa coboare rau de tot dupa plecarea lui :((

 • viorelgn

  O sa iasa nasol…

 • Ticu

  Lumea vine si pleaca. Nici Woz nu face exceptie. Sper ca Apple sa nu devina prea comercial si sa nu scoata un telefon sau altceva la fiecare 5 minute, de calitate proasta. Mie nu-mi trebuie televizor in buzunar. Am airplay. Imi trebuie un produs premium, nu plastic.

 • ratza

  @Ticu. Foarte bine spus!!!

 • clod

  Cred ca ne putem lua adio de la ce a fost o data interfata ios acum e adroios….
  Pacat.

 • Ionel CRACIUNEL

  bai sa fiu sincer nu va inteleg, mie imi place la nebunie ip5c verde, LA NEBUNIE!!! si m-am gandit sa fac urmatoarea miscare in familie: sa-i dau ip5s 32gb auriu iubitei, ea are Ip5 16gb negru, sa-l vand pe ala sa mai pun niste bani si sa-mi iau ip5c verde! ca sa intelegeti perceptia… si apropos de premium, aluminiu nu este nici titanium nici zirconiu sau ceramica de inalta densitate, este doar aluminiu si atat. Si nokia a scos un telefon de inox care arata a seringa :), asta a inclus compania nokia in produse premium ? NU. pe de alta parte majoritatea au telefoanele de aluminiu in carcase, uimire, de plastic!

 • Pingback: Apple confirma despartirea de creatorul slide to unlock si a interfetei grafice a iOS pentru iPhone | iDevice.ro()

 • Ovidiu

  @craciunel sunt sigur ca folosesti telefonul pt apeluri voce si mesaje 90%, restul 10% other stuff, si asa, da – i5C, e chiar frumos, pt ca pt tine asta face diferenta cu adevarat